Zanimljivosti

Nissan Navara Off-Roader AT32

Nissan Navara Off-Roader AT32Nissan Navara Off-Roader AT32

Nissan je registrovao ime “Off-Roader” prošlog meseca, a potom je na sajmu komercijalnih vozila u Birmingemu predstavio svoj novi model, Navara Off-Roader AT32.

Nissan Navara Off-Roader AT32 je direktni konkurent Fordu, Ranger Raptoru i drugim sportskim pick-up modelima.

Ovo terensko vozilo razvijeno je u saradnji sa kompanijom Arctic Trucks sa Islanda, specijalizovanom za proizvodnju pogona na sva četiri točka koji omogućava vožnju po svim terenima.

[ads1]

Oznaka AT u imenu nove Navare predstavlja ime partnerske kompanije, a broj 32 odnosi se na pneumatike od 32 inča koji su postavljena na 17-inčne naplatke od lake legure. Pneumatici su posebno odabrane zbog odličnih performansi kako na asfaltu tako i u off-road vožnji.

Za kupce koji žele potpuno off-road iskustvo, u ponudi je i prednji diferencijal sa mogućnošću zaključavanja i produženim spoljnim usisnikom za vazduh koji omogućava da se Navara Off-Roader AT32 kreće i kroz dublju vodu i štiti motor od vode i prašine.

[ads2]

Vizuelno, Nissan Navara Off-Roader AT32 mnogo obećava, ali od japanskog proizvođača nema informacija o bilo kakvim poboljšanjima njihovog 2,3-litarskog bi-turbo dizel motora. On i dalje razvija 188 KS uz  obrtni moment od 450 Nm, a snaga se prenosi na sva četiri točka.

Napredna tehnologija preuzeta je iz standardne verzije Navare i uključuje sisteme pomoći pri kretanju na uzbrdici i spuštanju, sistem automatskog kočenja u hitnim slučajevima, kao i sistem koji omogućava praćenje okolnih vozila koji je naročito koristan prilikom parkiranja.

netauto.rs