FočaRepublika SrpskaSusjedne opštine

Nestanak prijavljen pre tri dana: Fočanski “vukovi” spasili staricu

b-kktkqturbxy8zn2qwmtq5ndliodk5zgi4mwfhmta5ntk1n2m5y2q5zs5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Četvoročlana ekipa Spasilačkog kluba „Volf“ iz Foče na obalama reke Tare pronašla je 78-godišnju Milenku Topalović iz Čelebića kod Foče čiji nestanak je njezina porodica prijavila pre tri dana.

Prema rečima Nenada Ikonića, predsednika Spasilačkog kluba „Volf“, na poziv Civilne zaštite jutros su se uključili u potragu za nestalom staricom koju su promrzlu i u polusvesnom stanju pronašli na obali reke Tare.

Ikonić je za RTRS rekao da je starica na otvorenom provela tri dana i dve noći koju su pronašli na šestom kilometru od Brštanovice.

– Noć je provela na temperaturi koja je bila na šesnaestom podioku ispod nule na desetak koraka od reke. Tu smo joj ukazali prvu pomoć i dali joj čaj kada je počela da komunicira sa nama – kaže Ikonić.

Nakon ukazane prve pomoći na nosilima su je preneli do čamca i niz Taru je prebacili na drugu obalu do mesta Vjernovići gde su ih čekali meštani koji su učestvovali u potrazi.Lekarsku pomoć pružila joj je i ekipa Hitne medicinske pomoći iz Foče.

Podsećamo za „Fočanske vukove“ ovo je samo jedna od za mnoge „nemogućih misija“ koju su uspešno izveli u spasavanju života na nepristupačnim terenima na području fočanske opštine,ali i širom Republike Srpske,Federacije BiH,Srbije i Crne Gore.

blic.rs