Breaking News
Home / Susjedne opštine / Gorazde / Neispravni respiratori “Srebrene maline” koje je dobila bolnica u Goraždu

Neispravni respiratori “Srebrene maline” koje je dobila bolnica u Goraždu

4128C5CC-EF6F-4EA7-8146-EB26BD347C86

Direktorica Kantonalne bolnice Goražde prim.dr. Nermina Kamenica izjavila je da su neispravna oba respiratora koja su u utorak dopremljena u ovu zdravstvenu ustanovu.

Za jedan je odmah ustanovljeno da nije ispravan, zbog čega je vraćen, dok je drugi atestiran, međutim, pokazalo se da ni on nije ispravan, pojasnila je Kamenica za portal “Klix”.

 

“Danas su dopremljeni respiratori i serviseri koji su došli sa predstavnicima Federalne uprave civilne zaštite su ih odmah postavili. Međutim, tada je primjećeno da je jedan od njih neispravan i on je odmah vraćen. Iz civilne zaštite su nam rekli da će narednih dana neispravan uređaj biti zamijenjen drugim, kojeg ćemo instalirati i koji će također biti atestiran od nadležne agencije za mjeriteljstvo, kako bi se dobio cerfikat za upotrebu. Dok se ne dobije cerifikat respiratori ne mogu biti korišteni”, istakla je Kamenica.

Testiranje respiratora obavlja ovlaštena labiratorija Verlab iz Sarajeva.

 

Podsjećamo, Federalna uprava civilne zaštite je putem firme “Srebrena malina” nabavila 100 respiratora koji su plaćeni 10,5 miliona KM. Zbog sumnjive nabavke državni tužioci su otvorili predmet u kojem su osumnjičeni premijer FBiH Fadil Novalić, suspendovani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak, vlasnik “Srebrene maline” Fikret Hodžić i direktor Agencije za lijekove BIH Aleksandar Zolak.

nezavisne.com

 

 

 

Check Also

C16FC3A6-D364-4F54-9847-8DF7AA863E84

Nakon prvog slučaja / U Goraždu uvedene drastične mjere: U Pobjedi obustavljaju rad

  Prvi slučaj oboljenja od koronavirusa zabilježen je u Goraždu. Riječ je o direktorici kompanije …

Powered by Master Media (TM)