Aktuelnosti RS

Nastavljena sjednice u maloj sali parlamenta bez prisustva opozicije

20170913142725_442878

Sjednica Narodne Skupštine Republike Srpske nastavljena je u maloj sali na spratu.

Kako javlja novinar “Nezavisnih” sa lica mjesta poslanici i ministri su se uputili ka maloj sali, a sjednica je nastavljena sa dnevnim redom koji opozicija ne prihvata.

Opozicija se uputila ka maloj sali ali su im zabranili ulazak, nakon čega su oni rekli da ruše ustavni poredak jer sprečavaju poslanike opozicje da uđu u salu.

Opozicioni poslanici su se povukli na konsultacije nakon čega se očekuje obraćanje medijima.

Povećano je i prisustvo većeg broja lica koja obezbjeđuju poslanike u maloj sali.

Napomionjemo, danas je Kolegijum NS RS odbio da na dnevni red vrati Konsolidovani revizorski izvještaj o izvršenju budžeta RS za 2016. godinu, nakon čega su opozicioni polanici onemogućili nastavak sjednice u skupštinskoj sali.

Čubrilović je ranije rekao da je na sjednici Kolegijuma opozicija ultimativno postavila uslove koji bi značili kršenje Poslovnika Narodne skupštine.

“Opozicija je tražila da se na ovoj sjednici parlamenta Srpske razmatra   izvještaj revizora koji je sa predloženog dnevnog reda skinuo Odbor za finansije i budžet. Tražili su da Vlada Republike Srpske odgovori na 46 neodgovorenih pitanja od 635 pitanja koliko ih je postavljeno tokom svih godina zasjedanja parlamenta,  te da se uputi urgencija za objavljivanje akata koje je donijela Narodna skupština, a koji nisu objavljeni u Službenom glasniku”, rekao je Čubrilović.

On je naglasio da je skupštinska većina prihvatila zahtjev da Vlada Republike Srpske odgovori na sve neodgovorena pitanja u naredna dva dana i da se uputi urgencija Kolegijuma za objavljivanje akata u “Službenom Glasniku Republike Srpske”.

nezavisne.com