Kuće i vrt

Najbolje boje za radni prostor, povećavaju produktivnost

20220310122147_708415

 

Napravite okruženje radnog prostora koje vam prija.

Nije lako biti dobro koncentrisan kad god je to neophodno. Jedan od načina da sebi pomognete da dobijete pravu energiju i prostor jeste da imate okruženje koje vas podržava. Korišćenje feng shui-ja može vam pomoći da dizajnirate prostor za rad koji vam omogućava da ispoljite najproduktivnijeg sebe.

 

[ads1]

 

 

Uređenje radnog prostora

Bez obzira da li imate zasebnu sobu koju ćete koristiti kao kućnu kancelariju, ili ste napravili kutak u nekoj drugoj prostoriji, možete da primijenite nekoliko principa.

Jednostavan, a efikasan način je boja. Ako ste spremni da počnete da se igrate sa bojom u prostoru i želite novu energiju, evo nekoliko boja koje dobro funkcionišu u kancelarijskom okruženju.

Bijela

Bijela je povezana sa metalnim elementom u sistemu boja pet elemenata, a ovaj element se odnosi na produktivnost. To takođe ima veze sa vašim kreativnim rezultatom i sposobnošću da završite projekte. Ako imate problema sa odlaganjem ili ako vam je teško da završite stvari koje započnete, bijela mi mogla da doda ono što vam nedostaje.

Siva

Nalazi se između bijele i crne, a takođe ima kvalitete metalnog elementa. Svjetlija, hladna siva donosi sličnu energiju bijeloj, što je čini još jednom sjajnom bojom za unaprjeđenje produktivnosti. Toplija siva sa smeđim nijansama je zemljanija i donijeće mirniju, stabilniju energiju. Dodavanje sive je jedan od načina da pozovete više korisnih ljudi u radni život.

Braon

Braon je povezana sa elementom zemlje u sistemu boja od pet elemenata. Element zemlje znači stabilnost. Za ovaj element vezuju se različite nijanse braon, kao i drugi zemljani tonovi. Ako ste skloni da se osjećate uznemireno ili zabrinuto dok radite, dodavanje elementa zemlje može da vam pomogne da radite sa više lakoće, piše The Spruce.

Crna

Crna je povezana sa elementom vode, još jednim od pet elemenata. Voda znači mudrost i svrhu. Element vode i crna takođe su usko povezani sa karijerom. Ako osjećate da vam nedostaje jasnoća u vezi sa karijerom ili svrhom u životu, pokušajte da dodate male količine crne kancelarijskom prostoru.

Žuta

Poput braon, žuta je povezana sa elementom zemlje. Žuta znači energiju sunca i osjećaj radosti. Ako žudite za više lakoće i harmonije, prava je boja za vas.

 

[ads2]

 

 

Zelena

Zelena je povezana sa drvenim elementom u sistemu boja od pet elemenata. Drvo je povezano sa rastom i djelovanjem. Ako osjećate da je u vašem poslovnom prostoru niska ili spora energija, povećanje energije drveta dodavanjem zelene boje dodaće vitalnost.

Crvena

Crvena je veoma moćna i povoljna boja u feng shui-ju. Povezan je sa elementom vatre. Ako je energija u vašoj kancelariji “isključena” i morate da promijenite svoju sreću, dodajte malo crvene boje, ali samo malo, kao minimalni dekor, prenosi Magazin.Novosti.

 

nezavisne.com