Zanimljivosti

Na Salonu Beogradu novi Civic i NSX

Honda Civic HatchbacHonda NSX

 

Na predstojećem Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, Honda će premijerno da prikaže novi model Civic koji dolazi sa dva potpuno nova VTEC Turbo benzinska agregata. Biće predstavljene verzije u hatchback i sedan varijanti, a pored ovih premijera posetioci će da budu u prilici da po prvi put u Beogradu vide Hondin sportski hibridni superautomobil, model NSX.

Novi Civic hatchback u potpunosti je redizajniran i iznova projektovan automobil. Rezultat novog dizajna je automobil jedinstvenog karaktera i sportskog duha, automobil koji je uzbudljivo voziti i koji je istovremeno prefinjen, komforan i sofisticiran.

Nova deseta generacija modela dolazi sa dva potpuno nova VTEC Turbo benzinska agregata sa zapreminom od 1.0 (129KS) i 1.5 (182KS) litara. Razvijeni sa ciljem da isporuče snažno, uzbudljivo i efikasno iskustvo vožnje, donose savršenu ravnotežu između visokih performansi i niske potrošnje goriva, karakterističnom za Hondinu jedinstvenu Earth Dreams tehnologiju.
Potpuno nova suspenzija, niži centar gravitacije i povećana čvrstoća karoserije pomažu poslednjoj generaciji Civic modela da pruži optimalnu dinamičnost u vožnji. Udobnost vožnje je na najvećem nivou i predstavlja rezultat sveobuhvatnog razvoja i fokusiranja na nove tehnologije i tehnike. U skladu sa Hondinom filozofijom „Bezbednost za svakoga“, paket pasivnih i aktivnih bezbednosnih sistema Honda Sensing implementiran je u svim paketima opreme novog modela.

Enterijer ima jednostavan i minimalistički izgled dok će novi Civic održati reputaciju modela poznatog kao najpraktičniji u klasi kada je u pitanju putnički i prtljažni prostor.

Model NSX, tehnološki najnapredniji automobil iz Hondine game automobila, predstavlja pravo čudo tehnologije kreirano sa ciljem da pruži potpuno nov sportski doživljaj. Superautomobil pokreće hibridni sistem sa V6 biturbo-benzincem zapremine 3,5 litara od 507 KS, koji je uparen sa unikatnim sportskim hibridnim sistemom, sa tri električna agregata, pri čemu ukupna snaga hibridnog sistema iznosi 581 KS i razvija maksimalan obrtni moment od 686 Nm.

Na Motopassion izložbi, ljubitelje motocikala na štandu Honde očekuje premijera potpuno novog X Adventure maxi skutera.

netauto.rs