Aktuelnosti RS

Mjestimično mokri i klizavi kolovozi

071787

U sjevernim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ zbog kiše se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima, pa se vozačima savjetuje oprezna i sporija vožnja, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Zbog izvođenja međunarodne vojne vježbe na vojnom poligonu Manjača “Regeks 2016” u organizaciji Oružanih snaga BiH, sutra od 8.00 do 15.00 časova biće privremeno obustavljen saobraćaj na dionici Kola-Stričići, a saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni putni pravac Kola-Ledenice-Stričići.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani“ na autoputu Banjaluka–Doboj /dionica Banjaluka – Prnjavor/, petlja “Mahovljani”, zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, dionica regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila, a saobraćaj se preusmjerava na alternativni putni pravac kroz selo Brestovo, gdje je zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja, regulisan signalizacijom.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po mokrom kolovozu.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do 10-minutnih obustava saobraćaja od 9.00 do 10.00 i od 13.00 do 15.00 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Zbog izvođenja radova, na izgradnji mosta-vijadukta na dionici regionalnog putnog pravca Stari Majdan dva-Lamovita saobraćaj će biti regulisan privremeno postavljenom signalizacijom.

U toku su radovi na projektu “Rekonstrukcija gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica-faza dva” na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica jedan, a odvijanje saobraćaja reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Na dionicama magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže opštine Kotor Varoš će biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

U naselju Gorice kod Lončara zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja, koji je regulisan privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Od 8.00 do 16.00 časova, radi izvođenja deminerskih radova, dolaziće do privremene obustave saobraćaja na magistralnom putu na dionici Teslić-Kotor Varoš, u mjestu Rujevica i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja.

Radi izvođenja deminerskih radova u mjestu Klakari Donji, opština Brod, izvršiće se povremena obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta između Brodskog Polja i Brusnice radnim danima od 8.00 do 15.00 časova.

Na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići zbog radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na dionici regionalnog puta Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tona i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

U Banjaluci u toku su radovi na izgradnji mosta preko Šargovačkog potoka /Djevojački most/, zbog čega će do 4. decembra biti obustavljen motorni i pješački saobraćaj preko Djevojačog mosta u Subotičkoj ulici.

Јutros se na putevima u Federaciji BiH /FBiH/ saobraća bez dužih zastoja.

Zbog radova na asfaltiranju kolovoza saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce na regionalnom putu Cazin-Bosanska Otoka u mjestu Bajrići.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih i deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima Šićki Brod-Srebrenik u mjestu Potpeć od 11.00 do 15.00 časova i Stolac-Ljubinje od 7.00 do 16.00 časova.

Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Јablanica i Maglaj-Doboj.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja na prelazak granice. Zbog radova na području Hrvatske, na prelazu Orašje-Županja vozila se kreću usporeno u oba smjera.

Izvor: SRNA