Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / Mjere produžene do 13. aprila (VIDEO)

Mjere produžene do 13. aprila (VIDEO)

974695E4-AD87-4C9F-9B51-584987183144

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Republički štab za vanredne situacije odlučio da sve mjere ostanu na snazi do 13. aprila, uz određene korekcije.

Te korekcije odnose se na kretanje lica strarijih od 65 godina, pčelare i rad određenih trgovačkih objekata.

– Nismo htjeli da idemo sa dužim rokovima, želimo da pratimo situaciju i u skladu sa tim donosimo odluke – istakao je Višković, koji je i komandant Republičkog štaba za vanredne situacije.

 

On je rekao da je nakon sjednice Štaba održana i sjednica Vlade na kojoj je donesena odluka o korigovanju odredbe o ograničavanju cijena, te donesena odredba kojom se ograničava marža.

– Odlučeno je da će marže na osnovne životne namirnice biti postavljene na nivou od 5. marta, te da će biti proširen broj proizvoda – istakao je premijer Srpske.

Višković je rekao da će iz budžeta Srpske biti isplaćeno 16,5 miliona KM za poreze i doprinose oko 40.000 radnika u oblastima koje su najteže pogođene krizom u vezi sa virusom korona, a da njihovi poslodavci treba da obezbijede neto plate.

Влада Републике Српске@Vlada_Srpske

Влада ће за око 40 хиљада радника из области које су највише погођене кризом платити порезе и доприносе на плату – предсједник Владе Републике Српске и командант Републичког штаба за ванредне ситуације Радован Вишковић.

View image on Twitter
See Влада Републике Српске's other Tweets

Višković je naveo da je iz budžeta Republike Srpske, od početka krize izazvane pojavom virusa korona, izdvojeno 30 miliona KM za zdravstveni sistem.

 

Višković je naglasio da će Srpska uputiti 50 tona brašna pomoći za četiri opštine u FBiH u kojima su Srbi većinski narod.

Premijer Srpske je rekao da će Vlada zatražiti potpuno poštovanje dogovora o kontroli lica koja prelaze granične prelaze, s obzirom da institucije FBiH krše ovaj dogovor.

Rtrs

 

Check Also

04A81080-B75E-4488-A385-5C17B6F87A59

Hrvatska otvara granice za građane 10 zemalja, ali ne za BiH i Srbiju

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je na sjednici Vlade da ta zemlja potpuno otvara granice …

Powered by Master Media (TM)