Zanimljivosti

Mercedes-AMG GT Concept najavljuje novi pravac

Mercedes-AMG GT Concept

Mercedes-AMG GT Concept

Mercedes-AMG GT Concept

 

Mercedes-AMG modelom GT Concept pokazuje jedan novi pravac koji će sportske automobile da učini još boljima. GT Concept osim klasičnog motora na raspolaganju ima i električni, a ovakva kombinacija u sinergiji nudi najbolje moguće performanse.

Iako su moćni benzinski motori s unutrašnjim sagorevanjem neizostavan deo sportskih automobila, savremene tehnologije i trendovi donose i nova rešenja. Još 2010. godine Mercedes-AMG, modelom SLS AMG Electric Drive, pokazao je da su sinergija klasičnih i električnih motora budućnost sportskih automobila. U ovom slučaju hibridni pogonski sistem čini snažni 4.0 V8 turbo motor koji s dodatnim i isto tako snažnim električnim motorom obezbeđuje izuzetno energičnu reakciju u vožnji, ali i izuzetno visoku efikasnost sistema. GT Concept od 0 do 100 kilometara na sat stiže za manje od tri sekunde.

Model GT Concept prati već poznati dizajnerski pravac. Izuzetno tanka zadnja svetla i prepoznatljiv poklopac prtljažnika, agresivna prednja maska i skladna silueta uz velike točkove i keramičke kočne diskove – obeležja su Mercedes-AMG modela. Iza privlačnog izgleda krije se moćna tehnologija koja je u jedan ovakav super automobil stigla iz Formule 1.

Mercedes-AMG GT Concept ima uravnoteženu raspodelu osovinskog opterećenja. Potpuno prilagodljiva 4Matic+ AMG verzija pogona na sva četiri točka podržana je i od strane elektro motora. On dodatno pokreće zadnje točkove i ima efekat dodatne snage kao podrška moćnom V8 motoru. U pogledu ekologije, Mercedes-AMG GT Concept može da se vozi i samo na električni pogon, a takođe može i kao hibrid.