Aktuelnosti VišegradFoča

Lukač u Višegradu i Foči – dobra saradnja opština i MUP-a Srpske (FOTO/VIDEO)

207904

 

U cilju bezbjednosti turista i stanovnika neophodna je dobra saradnju opštinskih uprava i policije. U sve ovo uvjerio se i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Foču, rafting kampove i Nacionalni park “Sutjeska”, posjećuju brojni turisti. Održavane su i brojne manifestacije koja su protekle u najboljem redu – zaključeno je na sastanku u Foči. Za ovu opštinu značajno je i otvaranje Staničnog odjeljenja u Čelebićima.

 

[ads1]

 

– Smatram da će to puno značiti stanovništu tog kraja a s obzirom da je otvoren i park prirode Tara i zbog rudnika cunka i olova da će dobro služiti-  rekao je Milan Vukadinović načelnik opštine Foča.

 

Povoljnoj bezbjednosti doprinio je i video-nadzor javnih površina.

– U preventivnom smislu se pokazalo veoma dobro u svim našim opštinama, a postavili smo u 53 u smisli sprečavanja bilo kakvih krivičnih djela, a to radimo po uzoru na pametne gradove u Evropi – istakao je Dragan Lukač ministar unutrašnjih poslove Republike Srpske.

Planirano je da u narednih godinu-dvije bude proširen video-nadzor koji je uspostavljen na području Policijske uprave Foča.

207903

Foto: SRNA

 

S ovim planom saglasni su i Višegradu koji je ove godine posjetilo oko 400 hiljada turista.

– Sama brojka govori da je mnogo veća u odnosu na prethodne godine i bezbjednost je potrebnija za sve nas i same turiste kojih je u sve većem broju – naveo je Mladen Đurević načelnik opštine Višegrad.

 

Lukač smatra da je u Višegradu to osigurano.

Policijska uprava Foča pokriva šest opština sa policijskim stanicama, među kojima je i Višegrad.

 

[ads2]

 

Lukač tokom posjete PS Višegrad (Foto: SRNA)

Lukač tokom posjete PS Višegrad (Foto: SRNA)
RTRS