Zanimljivosti

Lada Vesta za 12.500 evra u Nemačkoj

Lada-Vesta-Exclusive-D

Lada Vesta će se u Nemačkoj prodavati po ceni od 12.500 evra. U februaru počinje i prodaja ovog modela u Mađarskoj, navodi se u saopštenju Ministarstva industrije i trgovine Rusije.

„Nemačkim kupcima Lada Vesta biće ponuđena sa motorom od 1,6 litara koji razvija 106 konjskih snaga. Automobili koji se isporučuju u Evropu zadovoljavaju standard Euro 6 o štetnoj emisiji gasova, a od verzije za domaće tržište razlikuju se po podešavanjima sistema za upravljanje i po sistemu za dijagnostiku”, navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Ranije je o planovima prodaje ovog modela u Nemačkoj govorio novinarima Jan Ptaček, potpredsednik AvtoVAZ-a za prodaju i marketing. Prema njegovim rečima, kompanija ima uvoznika za Nemačku koji već prodaje druge modele ruskog proizvođača automobila i on će se preko svoje mreže distributera baviti plasiranjem novog modela na lokalnom tržištu.

Cene za model Lada Vesta u Nemačkoj kreću se od 12.490 evra pa naviše, saopštio je ruski resor. „U opremi su klima-uređaj, aluminijumski naplatci od 16 inča, senzori za svetlost i kišu, audio-sistem, tempomat, multifunkcionalni volan, senzori za parkiranje, dodatni bočni vazdušni jastuci za bezbednost, koji se u Rusiji postavljaju u verziji Luxe, kao i senzori pritiska u pneumaticima, koji su po zakonu obavezni u Evropi”, navodi se u saopštenju.

Verzija Luks procenjuje se da će imati cenu od 13.490 evra, ona ima kontrolu klime, zagrevanje vetrobranskog stakla i multimedijalni sistem sa ekranom od sedam inča, navigaciju i zadnju kameru. Modeli sa automatskim menjačem dostupni su u maksimalnom paketu opreme, dodaje ministarstvo.
Ruska reč – netauto.rs