Aktuelnosti RSRegion

KRENULI DA SE POKLONE MOŠTIMA SVETOG VASILIJA Vjernicima iz Trebinja zabranjen ulazak u Crnu Goru

vjernici-trebinje-crna-gora

 

Vjernici iz Trebinja koji su jutros pošli da se poklone moštima Svetog Vasilija na velikom crkveno-narodnom saboru u Nikšiću vraćeni su sa graničnog prelaza Ilino Brdo kod Vilusa, na ulazu u Crnu Goru.

-Pretresana su sva vozila. Granični policajci su bili ljubazni, ali su nam nakon pretresa rekli da danas ne možemo u Crnu Goru i da je to naređenje iz Podgorice – rekao je jedan od Trebinjaca koji se jutros vratio sa crnogoroske granice.

Neki ljudi koji su vidjeli šta se dešava na granici su se sami vraćali, da ne bi dolazili u ovako neprijatnu situaciju.

 

[ads1]

Iz Trebinja je trebao biti organizovan autobuski prevoz na veliki crkveno-narodni sabor u Nikšiću, ali nakon saznanja da može doći do zabrane ulaska u Crnu Goru, vjernici su pošli u putničkim automobilima.

Trebinjci kažu da je slična situacija jutros i na drugim graničnim prelazima prema Crnoj Gori, a da su na prelazu prema Herceg Novom prošli samo oni koji su naveli neki privatni razlog ulaska u tu zemlju, poput svadbe, odlaska na aerodrom i slično.

U Saborni hram Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću stigle su mošti ostroškog čudotvorca kome će se danas pokloniti vjernici iz Crne Gore, koji će prisustvovati crkveno-narodnom saboru organizovanom protiv Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Crkveno-narodni sabor, koji organizuju Mitropolija i Eparhija budimljansko-nikšićka, zakazan je za 11n sati ispred Saborne crkve u Nikšiću.

Prama najavama organizatora, na Saboru će biti pročitan proglas i iskazano nezadovoljstvo protiv anticrkevnog Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji će naredne sedmice decembra biti pred poslanicima Skupštine Crne Gore.

srpskainfo.com

 

[ads2]