Zanimljivosti

Kako pravilno koristiti mirisne štapiće u kući

20170328164248_419300

Mirisni štapići sve su popularniji u svijetu zbog svog intezivnog mirisa i pristupačne cijene, ali i pozitivnog uticaja koje mogu imati na fizičko i mentalno zdravlje. Otkrivamo kako i koje mirisne štapiće da koristite u svom stanu ili kući.

Prve mirisne štapiće ili bolje rečeno sušeno bilje koje se palilo i ostavljalo da se dimi prvi su koristili Egipćani u ritualima povezivanja sa bogovima i višim silama kao i sa dušama svojih predaka. U današnje vrijeme mnoge kulture i dalje ih koriste u spiritualne svrhe, a mnogi od njih imaju i značajnog uticaja na fizičko i mentalno zdravlje.

Redovnom i pravilnom upotrebom mirisnih štapića možete promijeniti energiju u vašem domu ili u vama samima. Oni se koriste u aroma terapiji, a postali su i sastavni dio svake Reiki terapije.

Postoje generalna pravila na kojim mjestima se koristi koji miris, mada su ona uopštena i prvenstveno treba slušati svoje “unutrašnje ja” pošto nam ono govori nepogrešivo šta nam je neophodno.

Spavaća i dnevna soba

Spavaća soba je mjesto u kome treba da smo potpuno opušteni, ali ujedno je i mjesto u koje najviše ispuštamo nagomilane negativne energije tako da ovde treba koristiti mirise koji smiruju i koji “čiste” prostor od negativne energije.

Dnevna soba je mjesto u kome provodimo veliki dio dana i u njoj bi trebalo paliti štapiće koji podižu životnu energiju i osnažuju.

Ako želimo da cijeli prostor ispunimo jednom energijom (jednan miris) treba birati mirise koji u sebi imaju više od jedne osobine (na primjer: “4 godišnja doba”), jer ta mješavina čisti prostor od negativne energije i bakterja, prizemljuje i podiže životnu energiju.

Neki od najčešćih štapića i njihova svojstva:

Bijela žalfija – Najbolje čisti prostor od negativne energije. Odlična je za prevenciju od gripa i ostalih bolesti koje se prenose vazduhom, jer ima i dezinfekciona dejstva.

Cimet – Koristi se za dizenje energije na opštem nivou. Preporučuje se svim ljudima koji se bave energijom da ga koriste dok se pipremaju za terapije.

Kokos – Veoma moćan opuštajući miris. U potpunosti opušta i smiruje tijelo i um čak i u stanjima velikog stresa. Naučne studije su pokazale da su studenti koji su tokom učenja koristili ovaj miris brže i bolje pamtili, tako se preporučuje njegovo korišćenje svima koji nešto uče.

Kafa – Još jedan veom moćan energetski čistač. Odličan je i za otklanjanje noćnih mora i problema sa spavanjem (svi znamo da je kafa odlična za budjenje, ali njen miris ima potpuno druga svojstva).

Indian Tobacco – Momentalno podiže raspoloženje, smiruje emocije i mozak, pomaže da se povežete sa svojim “višim ja”.

Lavanda – Najmoćniji miris za smirenje od svakog stresa i kod svih psihičkih neuravnoteženosti. Odličan ako želite da utonete brzo u miran san.

Kuca stil – nezavisne.com