Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / Iz budžeta 16,5 miliona KM za oko 40.000 radnika (VIDEO)

Iz budžeta 16,5 miliona KM za oko 40.000 radnika (VIDEO)

CB3CAABB-94BB-4A94-A419-5D828B72C355

Komandant Republičkog štaba za vanredne situacije i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će iz budžeta Srpske biti isplaćeno 16,5 miliona KM za poreze i doprinose oko 40.000 radnika u oblastima koje su najteže pogođene krizom u vezi sa virusom korona, a da njihovi poslodavci treba da obezbijede neto plate.

Višković je istakao da su Vlada Srpske i Republički štab zauzeli stav da tom mjerom bude obuhvaćeno najugroženijih šest ili sedam oblasti kao što su ugostiteljstvo, turizam, saobraćaj, druge uslužne djelatnosti, te preduzetnici.

– Vlada će iz budžeta za oko 40.000 radnika iz tih oblasti platiti poreze i doprinose u iznosu od 16,5 miliona KM. Pošto se do polovine marta radilo, naš stav je da je realno i korektno da poslodavci isplate neto platu, a da iz budžeta budu plaćeni porezi i doprinosi, odnosno iznos do nivoa bruto plate – naglasio je Višković, komentarišući zahtjeve koje je Vladi uputila Privredna komora Republike Srpske.

Влада Републике Српске@Vlada_Srpske

Влада ће за око 40 хиљада радника из области које су највише погођене кризом платити порезе и доприносе на плату – предсједник Владе Републике Српске и командант Републичког штаба за ванредне ситуације Радован Вишковић.

View image on Twitter
See Влада Републике Српске's other Tweets

Višković je rekao da čekaju da stupi na snagu odluka Narodne skupštine Republike Srpske o proglašenju vanrednog stanja kako bi mogli realizovati tu odluku.

On je podsjetio da pomenute sektore kao najugroženije navodi i Privredna komora čiji zahtjevi i prijedlozi za saniranje posljedica virusa korona dolaze gotovo svakodnevno.

– Napravićemo i dodatne analize da bismo vidjeli da li je neko pojedinačno, a ima i takvih subjekata, pretrpio štetu izazvanu ovom krizom, a da nisu direktno bili pogođeni našim odlukama o zabrani rada. Uradićemo tu analizu i vidjeti da i tim ljudima izađemo u susret i damo im pomoć – rekao je Višković.

Check Also

04A81080-B75E-4488-A385-5C17B6F87A59

Hrvatska otvara granice za građane 10 zemalja, ali ne za BiH i Srbiju

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je na sjednici Vlade da ta zemlja potpuno otvara granice …

Powered by Master Media (TM)