Zanimljivosti

Interaktivni svetleći zidovi

Interaktivni svetleci zidovi 665

Zahvaljujući inovativnom sistemu LUMIS, zidovi su postali dinamične i interaktivne površine koje emituju najrazličitije svetleće oblike poput predela i životinja, koji reaguju na prisustvo ljudi i dodir.

Jedinstveni drveni zidovi koji objedinjuju svet tehnologije i umetnosti, delo su multimedijalnog studija “ENESS”. Dinamični zid ima mogućnost prikaza 15 različitih tema koje su podeljene na dnevne i noćne.

 

 

Tako se, na primer, na zidu može pojaviti trava koja lagano raste dok posetioci pored njega prolaze, ili Mesec sa sovama. Ceo zid može biti ispunjen raznim oblicima i bojama, a kada nije u upotrebi, zid izgleda poput bilo kog drugog zida.

 

 

U saradnji sa australijskom arhitektonskom kompanijom “DesignInc”, studio je svoje prve drvene zidove koji emituju svetlost postavio na novom dečijem odeljenju bolnice Cabrini u Australiji. Boravak u bolnici može biti traumatičan, naročito za decu, pa je želja studija bila da svojom instalacijom učine to iskustvo što je moguće prijatnijim za najmlađe bolesnike.

 

 

Zahvaljujući širokom znanju na polju rasvete, softvera, interaktivnih medija, produkt dizajna i arhitekture, multimedijalni studio “ENESS” namerava da dalje unapredi svoj interaktivni sistem i prilagodi ga najrazličitijim prostorima poput prodajnih ili ugostiteljskih.

Studio planira da proširi paletu materijala u saradnji sa dizajnerima enterijera i iskoristi ga u novim arhitektonskim konceptima.

 

 

Foto: ENESS

Video: Shannon Morris Photography

kucastil.rs