Zanimljivosti

Ibiza u Beogradu

Seat-Ibiza-Pro-01

U beogradskom salonu SEAT sinoć je uz špansku igru i muziku predstavnicima medija i dugogodišnjim klijentima premijerno predstavljena nove Ibize čime zvanično počela  prodaja ovog modela u Srbiji.

Peta  generacija najprodavanijeg SEAT automobila je stigla u Srbiju uz specijalitete španske kuhinje i egzotične koktele sa ostrva Ibiza po kome je ovaj automobil i dobio ime. Dizajn automobila kao i sve ostale novine koje donosi, emociju koju predstavlja jedan SEAT automobil na originalan način preneti su prisutnima.

Velike stvari i bitne promene u životu se uglavnom dešavaju kada hrabro istupimo iz zone komfora… Tek kada smo spremni za iskorak u novo i kada u sebi pobedimo strah od nepoznatog, mi napredujemo.

Inspirisan promenom, pokretom, dinamičnim životom i slobodom kao glavnim motivom, španski brend SEAT, lansirao je najnoviji model Ibize, pod sloganom ‘Start Moving’. Cilj slogana i kampanje ipak nije samo promovisanje nove generacije SEAT automobila, već i pokretačkog koncepta življenja i vrednosti koje je SEAT tim želeo da prenese kroz kreiranje ovog fantastičnog modela.

Četiri generacije ovog modela i preko pet miliona prodatih primeraka do sada, postavili su Ibizu na najznačajnije mesto u SEAT-u, ali i pored toga, čelnici brenda su najnoviji model najavili kao “najbolju Ibizu ikada”.

Iako španski brend već važi za „najstilizovaniji“ u Volkswagen grupaciji, nova Ibiza nezaustavljivo nastavlja u istom smeru. Nova i uzbudljiva, a ipak zrela i uravnotežena, SEAT Ibiza pete generacije donosi mnogo novina. Činjenica da je ona prvi auto koji se bazira na novoj Volkswagen MQB A0 platformi, samo govori o ozbiljnosti brenda SEAT i njegov nameri da Ibiza bude najbolji mali automobil u Evropi. Nova MQB A0 platforma nam donosi smanjenje dužine za 2 mm uz znacajno povecanje medjuosovinskog rastojanja i povećanje širine za 87 mm, što značajno povećava komfor u kabini. Takođe, ovom platformom je nova Ibiza dobila impozantan prtljažnik za vozilo ove klase, od čak 355 litara.

Ibiza je oduvek bila prijatan i zabavan automobil za vožnju, ali novi materijali i modernija unutrašnjost jasno pokazuju da je Ibiza otišla korak dalje i da novim pristupom želi da privuče prosečnog kupca koji je i do 10 godina mlađi od kupca drugog brenda iste klase. Style paket opreme, sa kojima SEAT počinje prodaju ovog modela u Srbiji, nudi upravo sve ono što savremenom vozaču treba: TSI motor, 95 KS, touch screen ekran dijagonale 8 inča sa Full LINK-om kompatibilnim sa Android i Apple telefonima, sistem za detekciju zamora vozača, bluetooth, tempomat, multifunkcionalni volan, digitalni klima uređaj, aluminijumske naplatke, ručicu menjača i volan presvučene kožom u standardnoj opremi.

Oštri farovi podvlače sportski karakter, hromirani detalji naglašavaju konture, a najnovija paleta boja održava svež izgled, nudeći velike mogućnosti prilagođavanja – od komandne table do presvlaka sedišta i upravljača.

Dobar glas o Ibizi stigao je pre nje u Srbiju. To je prepoznala kompanija Uniqa Osiguranje, jedan od lidera u uslugama koje pružaju i u skladu sa svojom politikom inovativne i moderne kompanije, Uniqa je poklonila poverenje novoj Ibizi i modernizovala svoj vozni park. Prve Ibize u Srbiji naći će se u floti ove čuvene austrijske kompanije i omogućiti im još efikasnije poslovanje.

Ponudu upotpunjava i specijalno finansiranje koje je uvoznik SEAT-a spremio, a u saradnji sa Porsche Finansijskom Grupacijom gde se ovaj automobil, između ostalog, može i kupiti:
– Putem finansijskog leasinga sa nominalnom kamatnom stopom od 3,9 odsto
– Putem zakupa sa podrškom u ceni od 1.000 evra i gratis kasko osiguranjem i registracijom u prvoj godini zakupa

Najavljeno je postepeno uvođenje svih ostalih paketa opreme, te se u narednom periodu očekuje mogućnost šireg izbora modela Ibiza, a među njima i FR modela sa 150 KS.

Važno je napomenuti da je obezbeđen dovoljan broj vozila za brzu isporuku kao i test vozila koja su dostupna svakog dana. Stoga, posetite neki od ovlašćenih SEAT salona i inspirišite se na akciju i promenu, uvidevši ogromne prednosti nove SEAT IBIZE.

SEAT je jedina kompanija koja dizajnira, razvija, proizvodi i prodaje automobile u Španiji.  Ova multinacionalna kompanija, članica Volkswagen grupe sa sedištem u Martorelu (Barselona),  izvozi više od 80 odsto svojih vozila, a prisutna je u preko 75 država. U 2015. godini promet joj je premašio 8,3 milijarde evra, što je najviši iznos u istoriji, a kompanija je širom sveta ostvarila prodaju više od 400.000 pojedinačnih vozila, prvi put nakon 2007. godine.

SEAT Group zapošljava preko 14.000 profesionalaca u svoja tri proizvodna centra – Barselona, El Prat de Ljobregat i Martorel, gde se proizvode veoma uspešni modeli Ibiza i Leon. Pored toga, kompanija svoje modele Ateca i Toledo proizvodi u Češkoj, model Alhambra u Portugaliji, a Mii u Slovačkoj.

Ova multinacionalna kompanija poseduje i svoj Tehnički centar, koji služi kao naučna baza i okuplja hiljadu inženjera, posvećenih razvoju inovacija za najvećeg investitora u oblasti istraživanja i razvoja u Španiji. SEAT već ugrađuje najnoviju tehnologiju bežičnih veza u svoja vozila, a trenutno se radi na procesu globalne digitalizacije kompanije u cilju promovisanja vožnje budućnosti.

 

Seat IbizaSeat-IbizaSeat Ibiza

netauto.rs