Zanimljivosti

GAZ predstavio pikap Vepar NEXT

Vepar-Next-01

Vozilo je namenjeno za rad na šumskim i lovačkim gazdinstvima, u industriji nafte i gasa, za samostalno putovanje, saopštila je pres-služba kompanije.

Kompanija za proizvodnju automobila Gruppa GAZ proizvela je terensko vozilo Vepar NEXT, čiji je prototip predstavljen na međunarodnom vojnotehničkom forumu Armija-2017. To je u utorak saopštila pres-služba Gruppe GAZ.

Na međunarodnom vojnotehničkom forumu Armija-2017 ‘Gruppa GAZ’ je predstavila prototip terenskog vozila ‘Vepar NEXT’ u varijanti pikapa. Vozilo je namenjeno za rad u šumskim i lovačkim gazdinstvima, u naftnoj i gasnoj industriji i za samostalna putovanja, saopštila je pres-služba, prenosi TASS.

Novo terensko pikap vozilo kreirano je na bazi vozila GAZ-33088 Satko, navodi pres-služba. Ono može da savladava složene prepreke, dubina gaza koji savladava je 950 milimetara. Na vozilo je takođe postavljena metalna platforma za utovar. Vepar NEXT je opremljen savremenim dizel-motorom ЯMZ-534 od 149 konjskih snaga sa maksimalnim obrtnim momentom 490 Nm.

Gruppa GAZ je najveći holding za proizvodnju automobila u Rusiji, osnovan 2005. godine u procesu restrukturiranja proizvodnih kapaciteta preduzeća Ruspromavto. Holding čini 13 preduzeća koja se bave proizvodnjom putničkih i teretnih vozila, autobusa, agregata i delova za automobile. Glavni akcionar holdinga je kompanija Ruske mašine (koja poseduje 65,56 odsto akcija), deo Bazela Olega Deripaske.
Ruska reč- netauto.rs