Zanimljivosti

E-klasa Cabriolet debitovala u Ženevi

Mercedes-Benz E-klasa CabrioletMercedes-Benz E-klasa Cabriolet
Mercedes-Benz E-klasa Cabriolet je četvorosed s klasičnim mekanim krovom koji kombinuje čist, senzualni dizajn s udobnošću za četiri putnika na dugim putovanjima i najnovijim tehnologijama. To uključuje sveobuhvatnu integraciju pametnog telefona s bežičnim punjenjem i ključnim funkcijama, širokim ekranom kokpita i najnovijim sistemima pomoći vozaču. Snažni motori i udobno oslanjanje obezbeđuju sportsko i luksuzno iskustvo vožnje.

Kada je podignut krov, E-klasa Cabriolet ima siluetu E-klase Coupe i ističe se jednakim proporcijama. Bliske veze između ova dva modela na sličan način vide se u čistom dizajnu s naglaskom na površine s jasno izraženim linijama i senzualnim oblicima. Istaknuto i prigušeno u isto vreme, dizajn predstavlja eleganciju i inteligenciju. To je ono što oblikuje pojavu modela Cabriolet, koji ipak ima jedinstven karakter, pogotovo sa spuštenim krovom.

Nov Cabriolet može da bude opremljen AIRCAP električnom zaštitom od promaje i AIRSCARF sistemoom grejanja vratova putnika.

U poređenju s prethodnim modelom, nova E-klasa Cabriolet porasla je u dužinu i širinu, a povećano je međuosovinsko rastojanje: dužina automobila je 4.826 mm, širina 1.860 mm i visina 1.428 mm.

Na početka prodaje biće u ponudi nekoliko snažnih i efikasnih benzinskih i dizel motora, po prvi put uključujući verzije s 4MATIC stalnim pogonom na sve točkove. Nakon toga ponuda će uključivati i ostale motore. Standardno, svi modeli opremaju se devetostepenim 9G-Tronic automatskim menjačem, koji omogućuje brze promene stepene prenosa i niže obrtaje motora. To posebno doprinosi štedljivosti i buci.
Mercedes-Benz E-klasa CabrioletMercedes-Benz E-klasa Cabriolet

netauto.rs