Aktuelnosti Višegrad

Đurević i Kusturica o novim projektima u Višegradu (VIDEO)

Proslavljeni režiser Emir Kusturica razgovarao je sa načelnikom Višegrada Mladenom Đurevićem.

Višegrad - Kusturica - posjeta - Foto: SRNA

Višegrad – Kusturica – posjetaFoto: SRNA

Opština Višegrad će, poručeno je tokom razgovora, nastaviti da pomaže realizaciju projekta Andrićgrad, ali zajedničkim snagama treba raditi i na jačanju Višegrada kao kulturnog centra.

– Mi smo ovdje stisli ruke jedni drugima i praktično proslavili odluke koje su donijete, a koje su već odavno trebale biti realizovane, a to je da su Višegrad i Andrićgrad jedno te isto i da je potpuno bespredmetno odvajanje i pitanje da li je Višegrad u Andrićgradu ili Andrićgrad u Višegradu. To je isto tkivo – rekao je Kusturica.

– Dogovorili smo mnogo detalja za naredni period. Značajna će biti 2018. godina, jer će se tada obilježavati sjećanje na pobjedu u Prvom svjetskom ratu – kaže Kusturica.

– Imali smo jedan period nerazumijevanja prema tom projektu i na nama je sada da to promijenimo i vratimo tamo odakle smo i počeli – rekao je Đurević.

Naveo je da je prvo što je dogovorio sa Kusturicom izrada projektne dokumentacije i novog pristupnog puta Andrićgradu, od Rzavskog mosta prema stadionu i parkingu. Planirano je da ovaj projekat bude završen do sredine naredne godine.

RTRS