Aktuelnosti VišegradRogatica

Dogovori oko isplate naknade za potopljeno zemljište

sastanak-1

Rješavanje problema  naknade za potopljeno zemljište,  ,tema je juče održanog sastanka načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića sa načelnicima  opština Rogatica i Srebrenica, Miloradom Jagodićem i Mladenom Grujičićem.

„ Ova problematika se spominje već duži niz godina“, rekao je Đurević, te istakao da će u narednom periodu zajedničkom inicijativom sa načelnicima pomenutih opština, raditi na konačnoj realizaciji isplate naknade.

[ads1]

„Radimo na tome  da uz pomoć Vlade Republike Srpske, predsjednika Milorada Dodika i zajedničkih institucija Bosne i Hrecegovine,a uz dogovor sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, dođemo do rješenja koje bi u velikoj mjeri značilo ovim lokalnim zajednicama“, dodao je Đurević.

Ovim povodom načelnik Rogatice Milorad Jagodić je naveo da je riječ o višemilionskim iznosima, na čiju se isplatu čeka više od 20 godina.

[ads2]

Nakon održanog sastanka, načelnik Srebrenice Mladen Grujičić je izjavio da se nada da će doći do dogovora kako bi sredstva koja pripradaju ovim opštinama bila na raspolaganju za povećanje budžeta i ulaganja u infrastrukturne projekte.

Radio Višegrad/opstinavisegrad.com