Breaking News
Home / Izbori / Izbori 2020 / DNS NA LOKALU IZABRAO SNSD: Istekao rok koji je dalo predsedništvo Demokratskog Narodnog Saveza odborima na terenu

DNS NA LOKALU IZABRAO SNSD: Istekao rok koji je dalo predsedništvo Demokratskog Narodnog Saveza odborima na terenu

31699_sednica-predsednistva-dns-foto-novosti_f

 

OPŠTINSKI i gradski odbori DNS, njih više od 50 ili tri četvrtine od ukupnog broja, odabrali su da nastave saradnju sa SNSD na lokalu i da zajedno podržavaju jedni druge na predstojećim lokalnim izborima.

Saradnju sa SNSD odbili su odbori sarajevsko-romanijske regije njih šest, kao i Bileća i još ranije Prijedor.

Ovakva poruka sa terena znači da članstvo DNS širom Republike Srpske ne želi da menja koaliciju i raskida svaki oblik saradnje sa SNSD, kaže izvor iz DNS za “Novosti”.

– Nakon poruka sa terena, ove sedmice biće održana sednica Predsedništva DNS da se potvrdi stav opštinskih i gradskih odbora. Pored Predsedništva, ove sedmice se očekuje još jedan sastanak lidera DNS Nenada Nešića i Milorada Dodika, predsednika SNSD, oko zategnutih odnosa dveju stranaka – kaže izvor “Novosti”.

 

Nakon odluke Predsedništva DNS proteklog vikenda da napuste savez sa SNSD nakon dve decenije, odbori ove stranke ne žele u ovom trenutku da okreću leđa svom dugogodišnjem partneru. Među gradskim odborima DNS, koji su odmah ostali pri stavu da podrže SNSD na lokalu, između ostalih su i Banjaluka, Gradiška, Bijeljina, Lopare, Ugljevik…

 

– Stav DNS Ugljevik, a vezano za nastup na lokalnim izborima 2020. je da nastavimo sa podrškom zajedničkom kandidatu Tasovcu uz međusobno uvažavanje – saopšteno je iz DNS Ugljevik.

Inače, pre zvaničnog izlaska DNS iz koalicije sa SNSD, Nenad Nešić, predsednik DNS, smenjen je sa funkcije direktora JP “Putevi RS”. Nešić je nakon smene poručio da se SNSD već duži period meša u rad DNS što je i kulminiralo odlaskom dela članstva i osnivanjem DEMOS nakon prošlih opštih izbora.

 

novosti.rs

Check Also

Poster-provjera-1140x450

3 načina provjere biračkog mjesta

  Lokaciju svog biračkog mjesta birači mogu provjeriti na web stranici CIK-a izbori.ba na linku “Da …

Powered by Master Media (TM)