Aktuelnosti Višegrad

Deset dana od nestanka: Bez informacija o sudbini Milivoja Radulovića

26908124_1348122835333384_1197560416842190499_n

Ni deset dana otkako je viđen posljednji put nema informacija o sudbini Milivoja Radulovića (53), stanovnika kolektivnog centra Nezuci kod Višegrada.

Policija i prijatelji pretražili su dio obale Drine, a u baraci u kojoj je živio nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi mogli pomoći u nastavku potrage.

– Sada sam sa inspektorima policijom i njegovim drugovima išao u baraku u kojoj je stanovao. Pokušali smo naći neki trag, pretresli smo dosta toga, ali nikakvih naznaka nemamo. Ni ovim ljudima nije jasno, jer ne postoji nikakav motiv da nestane ili izvrši samoubistvo. Nije bio pijanac, ni kavgadžija, nije bio ni bolestan – kaže nam Milivojev brat, Branivoj Radulović, koji živi u Prnjavoru, a u Višegrad je došao da pokuša rasvijetliti sudbinu svoga brata. – Sa svojim prijateljima je svaki dan išao na kafu, družio se, malo prošetaju po gradu, odu kod nekog u stan, sjede, pričaju i navečer se rastanu. Nikome nije jasno šta se moglo desiti – nastavlja Branivoj.

[ads1]

[ads2]
Milivoj je po zanimanju moler, a sugrađani su ga poznavali i po tome što je na uličnom štandu prodavao satove. Njegov brat kaže da nema suprugu ni djece, te da nije siguran koliko je bitan kako bi se organizirala neka masovnija potraga.

– Najteža je neizvjesnost i volio bih da se ovo riješi pa bilo kako da se završi, da čovjek može mirnije spavati – dodaje Radulović.

Iz Policijske uprave Foča ranije je dat opis nestalog 53-godišnjaka, koji je visok oko 1,72 m, proćelav, sa sijedom kosom, a na sebi je imao crnu jaknu sa kapuljačom, crne farmerke i žute gojzerice, te upućen apel građanima da sa bilo kakvim informacijama kontaktiraju najbližu policijsku stanicu ili pozovu besplatan broj 122.

 

avaz.ba