FočaSport Višegrad

Đeriću rampa od klupske uprave

sutjeska-kk-foča-300x175@2x

Košarkaši Sutjeske ugostiće danas ekipu Rudara iz Ugljevika u okviru 23. kola Prve lige Republike Srpske. Nakon poraza u Prijedoru, Sutjeska ponovo zaostaje dvije pobjede za vodećim Radnikom, ali ima i dvije pobjede više u odnosu na prve praticoe, tako da je sve izvjesnije da bi ligaški dio takmičenja mogla završiti na veoma dobrom drugom mjestu. Rudar iz Ugljevika je iskusna ekipa, ali je kvalitet na strani Sutjeske.

“U svojim redovima imaju Stevanovića koji u prosjeku u ovoj sezoni daje 26 poena po meču i sigurno da će odbrana na njemu odlučivati tok utakmice. U prvom dijelu sezone, u Ugljeviku smo dosta lagano pobijedili, igrali smo veoma dobro u odbrani i nadam se da ćemo to uspjeti da ponovimo i uz pomoć publike dođemo do važne pobjede”, rekao je trener Sutjeske Milenko Ivanović.

Pred ovaj meč, Sutjeska je ostala bez prvog plejmejkera, Višegrađanina Andrije Đerića, koji je zbog klupske nediscipline odstranjen iz tima.

“Stručni štab i Uprava kluba su odlučili da se zahvale na saradnji Đeriću, zbog kršenja klupske discipline. Iskoristio bih ovu priliku da mu se zahvalim na svemu što je uradio za naš klub i da mu poželim sreću u nastavku sezone”, rekao je Ivanović. Ulogu prvog plejmejkera preuzeće sedamnaestogodišnji Vladan Radović.

“Svi u klubu vjerujemo u njega, da je to igrač koji će u narednim godinama nositi sa velikim uspjehom dres Sutjeske i spremni smo da istrpimo i neke greške i eventualno lošiju igru u pojedinim momentima. Gledajući kako trenira i kako se ponaša, spreman je da preuzme tu važnu ulogu”, naveo je Ivanović.

Na meču protiv Rudara, Sutjeska vjerovatno neće moći računati ni na Filipa Kaluđerovića, koji se još nije potpuno oporavio od povrede.

sportdc.net