Aktuelnosti Višegrad

DAN ŠKOLE- ZAVJEŠTANjE JEZIKU

18620147_1188111571298409_2357651954779709622_n
Oko 800 višegradskih osnovaca danas je proslavilo Dan škole- Ćirila i Metodija, praznik posvećen braći koji su širili pismenost među slovenskim narodima.
Tim povodom u sportskoj sali ove škole,
u prisustvu učenika, njihovih roditelja, nastavnika i gostiju ,održana je svečana akademija.
„Ovo je prilika da se pokažu najbolja dostignuća učenika u nastavnom procesu i vannastavnim aktivnostima, kako u centarlnoj školi, tako i u područnim odjeljenjima. Kulturno umjetnički program, u kojem učestvuju svi učenici je osmišljen kroz temu „Zavještanje jeziku“, kazala je pedagogica Tanja Novaković.
Direktor škole Momir Radojičić, čestitajući učenicima Dan škole, rekao je da su ovu školsku godinu obilježili brojni rezultati i uspjesi na raznim regionalnim, republičkim i državnim takmičenjima i pohvalio je pet učenika „vukovaca“.
Svečanostima je prisustvovao i načelnik opštine Mladen Đurević, koji je rekao da opština ulaže svoj maksimum , kako bi se djeci u svim odjeljenjima omogućilo nesmetano odvijanje nastave.
„ U planu je da se u periodu raspusta renoviraju sve područne škole u cilju boljih uslova za rad u njima“, kazao je Đurević.
Osnovna škola „Vuk Kardžić“ ukupno broji 809 učenika.
Devetog juna je planirana maturska šetnja za 104 učenika devetih razreda.

M.Andric – Višegradske Vesti