Zanimljivosti

Crvena energetska bomba koja eliminiše proljetni umor !

crvena-energetska-bomba

U stvari, čak polovica ljudi pate od proljetnog umora koji može biti popraćen neravnotežom u tijelu, oslabljenim imunitetom, gubitkom apetita, nesanicom, umorom i lošim raspoloženjem, najbrže se liječi s uravnoteženom prehranom, obogaćenom energijom.

Evo recept za crvenu dozu energije koja će vas probuditi brže nego hladan tuš!

[ads1]

 

Sastojci:

3 repa (koji teže oko 300 grama)
2 mrkve
2 stabljike celera
4 svežanj peršina
1 čili paprika
4 rotkvice
4 rajčice

priprema:

Ogulite mrkve i repe, drugo povrće dobro oprati i nasjeckajte na sitne komadiće. Stavite sve u blender i dobro ga promješajte. Piće koje ste dobili preporučuje se konzumirati nakon prvog jutarnjeg obroka.

[ads2]

 

Osim brojnih vitamina i minerala, repe su bogate ugljikohidratima, koji daju energetsko gorivo za vaše umorno tijelo. Zbog sadržaja vlakana, repa poboljšava probavu i sprečava nadutost u tijelu te djeluje na sporije pražnjenje energije koja drži vaše tijelo budnim i aktivnim tokom dana.

Celer sadrži aktivne sastojke koji opuštaju mišiće i arterija i na taj način regulira krvni pritisak koji je obično nizak, i koji nas gnjavi teometa dnevne funkcije u ovo doba godine. B-kompleks celera potiče izmjenu ugljikohidrata u tijelu, jača živce i mozak i da nas probudi iz proljetnog umora.

narodnilijek.com