RegionSrbija

“CRNA GORA, MAKEDONIJA I HRVATSKA SU UVIJEK PROTIV NAS” Vučić nije iznenađen glasanjem zemalja regiona u Interpolu

ALEKSANDAR VUCIC

 

Nisam bio iznenađen načinom na koji su pojedine zemlje regiona glasale za članstvo Prištine u Interpolu, kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Što se tiče regiona, tu nije bilo iznenađenja. Crna Gora i Makedonija su uvijek protiv nas… Crna Gora, Makedonija, Hrvatska, Slovenija, Bugarska, uvijek su protiv nas… – rekao je Vučić, u izjavi za TV Pink.

Podsjetio je da, iako je Srbija priznala Makedoniju pod ustavnim imenom, ta zemlja je, s druge strane, priznala je kosovsku nezavisnost.

Vučić se danas zahvalio zemljama koje nisu glasale za ulazak Kosova u Interpol kao, i onima koje su bile uzdržane, i dodao da je bio iznenađen glasanjem Kazahstana, koji je glasao za članstvo Prištine, te da je očekivao da će Paragvaj biti uzdržan.

 

 

[ads1]

 

 

 

Vučić je rekao i da je američki pritisak na zemlje Latinske Amerike, kao i na zemlje iz Azije, Evrope bio ogroman.

– U jednom momentu smo mislili da će Slovačka da glasa protiv nas pa su bili uzdržani. Hvala im na tome – rekao je Vučić.

Kako je naveo, sam sebi je postavio pitanje: da li je moguće da nisi razumio da će tamo nešto da rade, o kakvim je to mehanizmima, tražićemo objašnjenje, ne razumijem da je bilo moguće da Kazahstan ne bude na našoj strani.

– To je za mene bilo veliko iznenađenje – rekao je Vučić.

S druge strane, kaže, bilo je i mnogo pozitivnih iznenađenja kao što je glasanje Japana i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

 

[ads2]

 

 

 

– Bilo je mnogo pozitivnih iznenandjenja na koje sam ponosan, imate jedan Japan, jedini iz Grupe 7 koji je bio uzdržan prvi put – kaže predsjednik.

On je zahvalio japanskoj vladi na tom stavu podsjećajući da je japanski premijer Šinzo Abe bio gost Srbije. Takođe, zahvalio se Rumuniji koji su glasali za Srbiju kao i Grčkoj.

 

Autor: