Zanimljivosti

Concept A-Sedan najava budućih kompaktnih Mercedesa

Mercedes-Benz-A-Sedan-00

Auto Shanghai 2017. je mesto na kojem je Mercedes-Benz organizovao nekoliko premijera. Pre svih to je svetska premijera nove S-klase, koja ističe premium status ovog Mercedes-Benzovog top modela u segmentu luksuznih limuzina, svoj debi imali su performance modeli S 63 4MATIC+ i S 65 marke Mercedes-AMG.

Azijsku premijeru u Shanghaiu doživeli su kompaktni SUV GLA  i specijalni model smart forfour crosstown edition. Marka Mercedes-AMG takođe je predstavila verzije modela GLC, C-klase i E-klase.

Prvi put prikazan je izložbeni automobil Concept A Sedan koji svojim uravnoteženim proporcijama i senzualnim spoljašnjim dizajnom, demonstrira Mercedes-Benzov unapređeni dizajnerski izraz i time daje obrise buduće game kompaktnih automobila ove marke.

Zahvaljujući dizajnu tzv. smanjenih linija i praznina, prikazani koncept je istovremeno “vruć i hladan”. Skulptura nazvana “Estetika A” već je pokazala da će nova generacija kompaktne klase označiti dolazak još strožeg sprovođenja idioma dizajna “senzualne čistoće”.

Concept A Sedan dizajniran je u odnosima dinamike, kupea i istovremeno kompaktne premium limuzine. Naglašava ga tradicionalni “trougao” s kratkim presecima, pogotovo sa zadnje strane.

Dodatne karakteristike sedana su relativno vertikalni C-stub, veći bočni prozori i veća pojasna traka. Dizajn lukova točkova koji izgledaju mišićavo, dodatno naglašavaju točkovi od 20 inča. Kvake na vratima su u nivou s telom, a spoljna ogledala izvedena su u savremenoj interpretaciji.

Sadašnja generacija kompaktnih automobila od presudne je važnosti, doprinela je najuspešnijem periodu Mercedes-Benza. Više od dva miliona kompaktnih automobila prodato je širom sveta od 2012. godine. Pored savremenog dizajna, inovativnih sistema pomoći, povezanosti i uživanja u vožnji, raznolikost modela ključni je fakktor uspeha: A i B, CLA i CLA Shooting Brake, kao i SUV crossover GLA – pet j različitih varijanti dostupnih na tržištu. Novim konceptom A Sedana očekuju se novi i još različitiji modeli.
Mercedes-Benz Concept A-Sedan

Mercedes-Benz Concept A-Sedan

Mercedes-Benz Concept A-Sedan

netauto.rs