Zanimljivosti

Boje odjeće otkrivaju karakter ljudi

Closet full of clothes: "nothing to wear"

 

Osobe koje se odijevaju u skladu s vlastitim idejama i ne mare za mišljenje okoline u potrazi su za pustolovinama, sklonije su rizicima i temperamentnije su od onih koje slijede modne trendove. Oni koji se odlučuju za “sigurniju varijantu” i ne izražavaju svoju individualnost odjećom stabilniji su i skeptični prema promjenama, tvrde psiholozi.

Žene smatraju formalno ili konzervativno odjevene muškarce boljim kandidatima za duge veze. U poslovnom svijetu muškarci smatraju da su žene odjevene u tamnije nijanse agresivnije, poduzetnije i upornije od onih u svjetlijima. Takođe, svoje kolege koji nose kravate tretiraju s više poštovanja i smatraju ih kompetentnijima za obavljanje posla kojim se bave.

[ads2]

 

CRNA
Osobe koje pretežno nose crnu odjeću djeluju autoritativno i pomalo agresivno. Dominantna osobina im je upornost. To su osobe koje stalno preispituju sebe i druge u potrazi za istinom. Takve osobe su osjećajne, ali često ne pokazuju emocije.

ZELENA
Ormar krcat zelenim odjevnim predmetima odaje ponosnu, postojanu i stabilnu osobu. Takve osobe svjesne su sebe i djelovanja na ostale. Aktivne su i često su pokretači projekata. Muškarci odjeveni u tamnozeleno djeluju muževno i zdravo.

LJUBIČASTA
Ljubičasta predstavlja sanjare i osjećajne osobe koje se često oslanjaju na vlastitu intuiciju. Na prvi pogled djeluju kao da su negdje daleko, u svom svijetu. Odnos prema drugima varira od požrtvovane brige do potpune neosjetljivosti.

 

SMEÐA
Smeđa boja odaje otvorene osobe, koje imaju razumijevanja za druge i s kojima je lako komunicirati. Nisu sklone krajnostima, stabilne su i mnogo pažnje pridaju moralnim vrijednostima. Može ih kočiti pretjerana konzervativnost.

[ads1]

 

PLAVA
Osobe koje najčešće biraju plave odjevne predmete zrače mirom, stabilnošću i djeluju uravnoteženo. Plava ponekad može odavati tužnu ili depresivnu osobu, no najbolji je izbor za razgovor za posao jer simbolizuje lojalnost i privrženost.

CRVENA
Crvena boja simbolizuje snagu i moć, bilo da je riječ o seksualnoj ili životnoj energiji. Loš je izbor u odijevanju za poslovne sastanke ili pregovore, pa čak i pomirenje s prijateljima ili suradnicima. Crvenu boju nose oni koji znaju da uživaju u životu.

narodnilijek.com