Zanimljivosti

BMW Radulović predstavio novi 6 Series Gran Turismo

Kompanija Radulović, prodavac i serviser BMW vozila, koja preko 30 godina posluje u Srbiji u svom visokom stilu nastupila je na 15. sajmu automobila u Novom Sadu. Prvi put u Srbiji zvanično je predstavio BMW 6 Series Gran Turismo, koji je svetsku premijeru imao pre mesec dana na Salonu automobila u Frankfurtu.

BMW 6 Gran Turismo je model koji zamenjuje Seriju 5 Gran Turismo pri čemu novi naziv označava i veliki korak napred. On je jedini model u Seriji 6, jer je BMW prestao da proizvodi verzije Coupe i Gran Coupe ove serije. Njih će da zameni nova Serija 8. Novi BMW Serije 6 GT karakteriše prepoznatljiv BMW dizajn, a proizvodi se na CLAR platformi koju deli s aktuelnim Serijama 5 i 7.

Premda je 150 kilograma lakši, BMW 6 GT ima više prostora u unutrašnjosti kabine, a i zapremina prtljažnika proširena je za 20 litara i iznosi 610 litara. Spuštanjem naslona zadnjih sedišta, čiji je odnos 40:20:40, dobija se volumen prtljažog prostora od 1.800 litara, što je povećanje od 100 litara. Dimenzije novog modela BMW su 5.091×1.902×1.538 mm, a međuosovinsko rastojanje iznosi 3.070 mm.

[ads1]

Prostrana unutrašnjost dizajnirana je tako da vozač sve što mu je potrebno ima ispred sebe, a povišena sedišta omogućavaju putnicima odličnu preglednost. Na centralnoj konzoli dominira ekrana od 10,25 inča multimedijalnog iDrive sistema koji podržava komande glasom i pokretima. Head-up ekran nove generacije projektuje sliku koja je 70 odsto veća nego pre.

Što se tiče kvaliteta i luksuza, BMW je sinonim za najviši nivo, tako da je i nova Serija 6 Gran Turismo opremljena najmodernijim sistemima i najrafiniranijim materijalima. Tu je i odličan Bowers & Wilkins audiosistem, a od bezbednosnih sistema ugrađeni su Steering and Lane Control Assistant poluautomatsko upravljanja i Integral Active Steering sistem upravljanja svim točkovima.

Osnovni benzinski model BMW 630i Gran Turismo pokreće dvolitarski četvorocilindarski motor od 258 konjskih snaga uparen sa osmostepenim automatskim Steptronic menjačem. Maksimalna brzina koju može da postigne iznosi 250 km/h pri čemu do 100 km/h stiže za 6,3 sekundi. U ponudi su i BMW 640i Gran Turismo, odnosno BMW 640i xDrive Gran Turismo snažniji je benzinski sa šestocilindarskim trolitarskim motorom koji razvija 340 KS koja se prenosi putem osmostepenog automatskog menjača. U ponudi je i verzija s pogonom na sva četiri točka. I kod ovih modela brzina je ograničena na 250 km/h, a do 100 km/h stižu za 5,4, odnosno 5,3 sekunde.

[ads2]

Slične karakteristike imaju i BMW 630d Gran Turismo / BMW 630d xDrive Gran Turismo koje pogoni šestocilindarski 3.0 motor koji razvija snagu od 265 KS. Snaga se prenosi osmostepenim Steptronic menjačem. Ubrzanje do 100 km/h postiže za 6,1 odnosno 6,0 sekundi, a brizina je kao i kod ostalih modela limitirana na 250 km/h. U ponudi je i pogon na sve točkove.

 

BMW 6 Gran TurismoBMW 6 Gran Turismo

netauto.rs