Zanimljivosti

BMW premijerno prikazao električni i3 i hibridni i8

 

BMW-MSA17-3

BMW i3 i i8

BMW 5er

Na 53. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu BMW Srbija prvi put nastupa u BMW Hali 2A, gde, na izložbenom prostoru od 2.900 m2, predstavlja trideset automobila, kompletnu gamu BMW grupe kao i modele MINI.
Premijerno je prikazan segment vozila na električni i hibridni pogon, BMW i3 i BMW i8, koji se po svim karakteristikama razlikuju od bilo kog drugog BMW automobila.

Električna vozila predstavljaju najbrže rastući segment, sa najizvesnijom perspektivom. Do kraja prošle godine prodato je više od 100.000 hibridnih i električnih vozila. Globalni plan BMW kompanije je da do 2020. godine svaki BMW model u gami postoji i u hibridnoj ili elektro varijanti.

“Mi smo prvi premijum brend na tržištu Srbije koji uvozi električna vozila. Za ovaj segment smo se temeljno pripremali zajedno sa svojim ino partnerom – BMW A.G., jer želimo da inovacije vrhunskih tehnologija budu svakodnevica u našoj zemlji kao što su već u regionu”, izjavila je Aleksandra Đurđević, direktor kompanije Delta Motors.

Posetioci Salona mogu da vide najveću zvezdu ove hale, sedmu generaciju BMW Serije 5, koji predstavlja ambasadora moderne poslovne limuzine.

„Novi BMW Serije 5 Sedan poseduje sve neophodno da nastavi sjajan uspeh koji su njegovi predhodnici ostvarili. Prvih šest generacija Serije 5 prodato je u preko 7,6 miliona primeraka“ rekla je Heike Pfeil, regionalni menadžer kompanije BMW za tržišta Afrike, Kariba i Istočne Evrope. „Takođe“, istakla je ona, „Delta Motors je pouzdan partner sa kojim sarađujemo već više od deset godina i sa kojim ova kompanija ostvaruje stabilan i održiv rast“.

Odmah nakon premijere na sajmu automobila u Ženevi, u Beograd su stigli i restilizovani BMW modeli Serije 4, Gran Coupe i Cabrio, kao i poseban gost, prvi put u Srbiji – Rolls-Royce Black Badge Ghost.

 

 

 

Rolls-Royce Black Badge Ghost

Rolls-Royce, prestižni britanski brend koji je oduvek bio sinonim za eleganciju i luksuz, prvi put na Salaonu automobila u Beogradu predstavlja jedan svoj model – Rolls-Royce Black Badge Ghost. Ovaj automobil, koji u osnovnoj verziji košta oko 300 hiljada evra, a uz dodatnu opremu njegova vrednost može da se uveća za još sto hiljada evra, svakako je jedan od eksponata koji će tokom čitavog salona privlačiti pažnju posetilaca.

Zanimljivo je da će na štandu biti i Pavle Trpinac, dizajner ove britanske marke poreklom iz Beograda i autor modela „wraith“, a učestvovao je i u dizajniranju ovog novog modela.

Black Badge Ghost osim luksuzne opreme – kao što su, na primer,  infracrveni senzori koji detektuju toplotu tela na udaljenosti od 300 metara, a pokreće ga 6,6 litarski tvin-turbo V12 agregat, koji proizvodi snagu od 603 KS.

 

 

Poseban deo BMW Hale rezervisan je za ljubitelje BMW M i M performance modela, BMW M6, M550xi i M2 Coupe. Visoke sportske performanse i izvanredna tehnologija, koje odlikuju ova vozila, donose jedinstven osećaj zadovoljstva u vožnji.
Delta Motors je publiku upoznao i sa ekskluzivnim modelom Serije 7 Mont Blanc edicije, u individualnom paketu opreme. Ovaj model predstavlja jedan od 100 primeraka u svetu.

MINI automobili zauzimaju poseban deo BMW hale. Tu je na centralnoj poziciji MINI Countryman, koji je prvi SAV model iz MINI game, značajno veći i prostraniji od svog prethodnika. Izloženi su i MINI Cabrio, najatraktivniji model među ljubiteljima MINI brenda, kao i John Cooper Works Hatch, najsnažniji predstavnik game.

Na Motopassion izložbi, BMW u Hali 9 premijerno predstavlja nove modele motocikala BMW S 1000 R, R 1200 GS Rally i Exclusive, kao i R Nine T Scrambler.

Komercijalne zvezde sa sajamskim akcijama su BMW serije 1, 3, x3 i MINI Hatch sa popustima i do 20% i kamatnim stopama za BMW finasiranje i do 1 odsto.

netauto.rs