Region

Blic: Dikića angažovao državni vrh Crne Gore

089327

Penzionisanog generala srpske žandarmerije Bratislava Dikića, koji je uhapšen u Crnoj Gori u noći pred izbore u nedjelju, angažovao je državnih vrh Crne Gore, piše današnji Blic i tvrdi da je “Dikić za 100.000 evra glumio teroristu”.

Cilj je bio da se polarizuje glasačko tijelo i time umjereni procrnogorski glasovi iznova odu DPS-u, piše list.

Navodeći da formulacije policije i tužilaštva da je 20 srpskih državljana uhapšeno kada su krenuli po oružje, Blic kaže da ta ista policija oružje za “prevrat i hapšenje” Mila Đukanovića nije pronašla.

– Јednostavno je cilj bio razbuktati strasti u izbornom danu i polarizovati Crnu Goru na srpske opcije i Đukanovićev DPS. Formula je “neće nama ovdje Srbi da izvode terorističke akcije”, koja je izazvala emocije – rekao je sagovornik Blica.

Niko nije mogao da precizira da li je i za koju sumu Dikić učestvovao u skandalu koji je uzdrmao Crnu Goru, piše list i tvrdi da “Podgoricom kruži priča da suma nije velika, ali ni ispod 100.000 evra”.

“Sigurno je, međutim, da je akcija svima trebalo da djeluje kao scenario spskih opcija, prvenstveno što se za Dikića vezuju radikalni prosrpski stavovi. Upravo to je i trebalo da bude garant da pojavljivanje `terorista` nema veze sa državnim vrhom”, piše list.

– Bratislav Dikić ima ozbiljne zdravstvene probleme i veoma je diskutabilno da li može da izvede bilo koju akciju, a posebno zauzimanje Skupštine. Međutim, prijatelj je sa Slavkom Stojanovićem, direktorom policije Crne Gore, i bivšim direktorom policije Veselinom Veljovićem – rekao je izvor Blica.

Izvor: Tanjug