Tehnologija

BEZ OBRAZLOŽENJA Gugl gasi još jednu svoju aplikaciju

Google Street View began its works in Argentina

 

Gugl, već tradicionalno, nastavlja sa gašenjem svojih usluga, a sada je na red došla Strit vju aplikacija.

Strit vju je jednostavan način za dobijanje prikaza od 360° u skoro svakoj ulici na planeti, što ga čini savršenom alatkom za sticanje ranog utiska o sljedećoj destinaciji za putovanje ili jednostavno istraživanje svijeta iz udobnosti svoga doma.

 

[ads1]

 

 

Iako aplikacija Gugl Maps već dugo nudi korišćenje Strit vju funkcije, korisnicima je bila dostupna i posebna Strit vju aplikacija za Android i iOS uređaje.

Ova samostalna aplikacija služila je različitim grupama ljudi – onima koji su željeli detaljan Strit vju prikaz i onima koji su željeli da doprinesu sopstvenim snimcima od 360°. S obzirom da popularnija Gugl Maps aplikacija ima podršku za Strit vju, kao i da Gugl nudi veb aplikaciju Strit vju Studio, saznanje o gašenju samostalne aplikacije zaista ne bi trebalo da bude iznenađenje, iako je putem Gugl Plej prodavnice preuzeta više od milijardu puta.

Gugl se o ovome nije zvanično oglasio. U najnovijem ažuriranju, kompanija je pripremila pregršt obavještenja o gašenju, koje su primjetili stručnjaci koji analiziraju nova izdanja aplikacija.

U obavještenjima se podstiču korisnici da pređu na Maps i navodi se da će samostalna aplikacija biti ugašena 31. marta 2023. godine, piše SmartLife.

 

[ads2]

 

 

Iako korisnici neće izgubiti previše funkcionalnosti zbog ove odluke, gašenje aplikacije će takođe značiti kraj za Foto Pats funkciju koja je predstavljena prošle godine.

Ova funkcija je zamišljena kao način da se omogući skoro svakome ko ima pametni telefon da priloži jednostavne dvodimenzionalne fotografije ulica ili staza koje kompanija još uvijek nije dokumentovala.

 

srpskainfo.com