Zanimljivosti

Audi Q8 novi član Q game

Audi Q8Audi Q8Audi Q8Audi Q8

Audi Q8 kombinacija je elegantnog luksuznog kupe modela s četvoro vrata i praktične svestranosti velikog SUV vozila. Bogato opremljen, s izuzetnim mogućnostima povezivanja i dovoljno snažan za “off-road” aktivnosti, ovaj model pouzdan je saputnik za poslovne prilike i slobodno vreme. Audi Q8 dolazi na evropsko tržište u trećem kvartalu 2018. godine.

Audi Q8 odiše sportskom dinamičnošću i vrhunskim luksuzom kao nijedan drugi SUV model ove marke. Dugačak 4,99 metara, širok 2 metra i visok 1,71 metar, ovaj je SUV coupe širi, kraći i niži od svog sestrinskog modela Q7.

 

Međuosovinskim rastojanjem od skoro tri metra nudi prostranu unutrašnjost koja je nadmašila ditektnu konkurenciju svojim prostranim dimenzijama, uključujući dužinu unutrašnjosti i ponudu prostora za glave putnika. U drugom redu uz doplatu mogu da se dobiju tri posebno podesiva sedišta. Dok su nasloni drugog reda sedišta preklopljeni, zapremina prtljažnog prostora ispod poklopca prtljažnika s električnim upravljanjem iznosi 1.755 litara.

Impozantnom osmougaonom rešetkom hladnjaka, novi Audi Q8 predstavlja novo lice Q-porodice. Moćna rešetka hladnjaka stoji uspravno i zajedno sa spojlerom koji je širi i povučen prema prednjem kraju, dopadljivo uokviruje usisnike vazduha i dodatno naglašava samouverenost ovog modela. Blago zaobljena linija krova završava se na malo nagnutim D-stubovima i oslanja se na quattro izbočine iznad kućišta blatobrana ispod kojih se nalaze 22-inčni točkovi. Brojni detalji snažno podsećaju na izvorni model quattro. Robusne linije i sportski naglašene površine daju osećaj snage, prefinjenosti i posebne dinamičnosti stalnog pogona na sva četiri točka. Spojler, obloge kućišta blatobrana i ukrasne lajsne na vratima i difuzoru u kontrastnoj su boji kako bi se dodatno naglasio “offroad” izgled.

[ads1]

LED prednja svetla u serijskoj opremi snažno osvetljavaju put, dok je tehnologija HD Matrix LED svetala dostupna kupcima kroz dodatnu opremu. U tom su slučaju dnevna svetla izvedena u trodimenzionalnom efektu i izgledaju digitalno. Svetlosna traka povezuje zadnje farove. Kao kod izvornog modela Audi quattro, ispod te trake nalazi se crna površina. Vlasnici modela Q8 za uključivanje raznih funkcija svetala van automobila mogu da koriste aplikaciju myAudi.

Q8 je SUV najviše klase ove marke. Potpuno mehanički središnji diferencijal prenosi snagu na prednju i zadnju osovinu u odnosu 40:60. Kada je to potrebno, većinu snage prenosi na osovinu s boljom trakcijom. To zajedno s visinom od tla od 254 milimetara, kratkim prepustima i sistemom za pomoć pri kretanju nizbrdo znači da Audi Q8 nastavlja suvereno da se kreće i van asfaltiranog kolovoza. Podesivo oslanjanje sa sistemom za prilagođavanje tvrdoće amortizera deo je serijske opreme. Audi u dodatnoj opremi nudi prilagodljivo vazdušno oslanjanje uz mogućnost biranja udobne ili sportske podešenosti amortizera, a uz to i prilagođava klitens u skladu sa situacijom i željama vozača za čak 90 milimetara.

Pored progresivnog servo upravljača u serijskoj opremi, čiji odnos postaje značajno direktniji što se dalje okrene upravljač, Audi u dodatnoj opremi nudi opciju upravljanja na sva četiri točka. Moguće je zakretanje zadnjih točkova za pet stepeni – suprotno smeru okretanja prednjih točkova pri malim brzinama za veću okretnost, odnosno u istom smeru okretanja pri višim brzinama za bolju stabilnost.

Svi pogonski sistemi posebno su efikasni zahvaljujući novoj mild hybrid tehnologiji (MHEV). Primarni električni sistem od 48 volti sadrži dva tehnološki značajna modula: litijum-jonski akumulator i elektropokretač remena alternatora. Tokom kočenja može da se obnovi do 12 kW energije i da se vrati nazad u akumulator. Tehnologija MHEV omogućuje do 40 sekundi vožnje s isključenim motorom i start/stop sistem koji gasi motor prilikom kočenja već od 22 km/h.

Lako razumljivi simboli odražavaju digitalnu preciznost marke Audi i znak su visokog nivoa integracije osnovne konstrukcije sistema i njegovog rada. Centralni element je MMI ekran osetljiv na dodir vrhunskog kvaliteta. Budući da izgleda kao crna tabla, dok je isključen gotovo se pretače u jednu veliku crnu površinu i postaje nevidljiv. Svi su elementi međusobno logički povezani, od ravnih usmerivača vazduha u jednoj liniji do široke konzole na središnjem tunelu s ručicom tiptronic menjača. U mraku ambijentalno osvetljenje prati upadljive linije dizajna u unutrašnjosti i pruža pozadinsko osvetljenje za trodimenzionalnu laserski ugraviranu oznaku quattro iznad boksa ispred suvozača. U ponudi su i individualna konturna sedišta s funkcijom masaže i provetravanja, četvorozonski klima-uređaj i paket za kvalitet vazduha koji dodatno ističu tehnološku naprednost ovog modela.

Zahvaljujući MMI konceptu upravljanja u novom modelu Audi Q8 skoro svim funkcijama može da se pristupi putem dva velika ekrana. Gornji 10,1-inčni ekran upotrebljava se za upravljanje infotainment i navigacionim sistemom. Vozač kooristi 8,6-inčni ekran za regulaciju grejanja i klima-uređaja, upravljanje raznim praktičnim funkcijama i unos teksta, a sve to udobno i ergonomski položenim ručnim zglobom na ručicu menjača.

Rukovanje je brzo i jednostavno: haptički i zvučni odziv potvrđuje kada se prstom aktivira neka funkcija. Pored toga, glasovno upravljanje prirodnim govorom pretvara novi Audi Q8 u inteligentnog partnera za razgovor. Vozači mogu slobodno da izgovaraju svoje naredbe. Glasovno upravljanje može, na primer, da razume rečenice kao što su “Gladan sam” i u odgovoru da predloži restorane u blizini.

Instrumenti su postavljeni u potpuni digitalni Audi virtuelni kokpit. Prikaz na 12,3-inčnom ekranu visoke rezolucije jednostavno se prebacuju pomoću komandi na višenamenskom upravljaču. Head-up displej projektuje informacije na vetrobransko staklo, uključujući detaljno navigaciono navođenje.

[ads2]

Audi Q8 u premium je rangu po kvalitetu zvuka i mogućnostima povezivanja zahvaljujući karakteristikama Audi phone box i voice-over LTE. Isto važi za Bang & Olufsen Advanced Sound sistem ozvučenja. On donosi izuzetan 3D zvuk prilagođene visine za svih pet sedišta.  Muzika se reprodukuje tačno onako kako je snimljena u koncertnoj dvorani.

Kod parkiranja, pri vožnji gradom i na dugim putovanjima – Audi Q8 pruža podršku vozaču u brojnim situacijama. Pored ostalih sistema koji tome doprinose nalaze se i adaptivni tempomat, asistent za ekonomičnu vožnju, sistem za pomoć pri promeni saobraćajne trake, upozorenje za nehotično napuštanje saobraćajne trake i kamere pod 360 stepeni. Jedna od karakteristika koju treba istaći je funkcija automatskog daljinskog parkiranja koja dolazi početkom 2019. godine. Pod kontrolom vozača, ova funkcija samostalno navodi SUV u garažu pri ulasku i izlasku iz nje. Vozač iz automobila izlazi ranije i aktivira postupak putem aplikacije myAudi na svom pametnom telefonu. Funkcija automatskog parkiranja (na daljinu) nudi sličan nivo praktičnosti. Svim tim značajkama upravlja se putem središnjeg upravljačkog uređaja. Potrebne podatke, zavisno od odabranih opcija, prikuplja pet radarskih senzora, šest kamera, dvanaest ultrazvučnih senzora i laserski skener.

netauto.rs