Aktuelnosti RS

Adiko banka kreće u osvajanje tržišta

20161031164804_221333

Banjaluka – Hipo Alpe Adria banke u BiH od juče ponedjeljka posluju pod novim imenom – Adiko banka čime je završen proces rebrendiranja započet poslije promjene vlasnika banke.

Novi vlasnici su američki investicioni fond “Advent internešnel” i  Evropska banka za obnovu i razvoj, koji su u procesu reprivatizacije kupili Hipo banku od austrijske države.

Adiko banka poslovaće u BiH putem dvije banke sa sjedištem u Banjaluci i Sarajevu. Sa 73 poslovnice i širokom mrežom bankomata i POS uređaja, Adiko banka je prisutna u svim dijelovima BiH.

– Danas završavamo proces rebrendiranja i u potpunosti poslujemo kao Adiko mreža banaka u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Završetak rebrendiranja je prvi dan naše budućnosti – rekao je predsjednik Uprave Adiko bank – holdinga  pod čijim krovom posluju Adiko banke u regionu Ulrih Kising.

Novi identitet banke oslikava i novu poslovnu strategiju usmjerenu na usluge stanovništvu i malim i srednjim preduzećima uz jaku podršku velikim firmama i javnom sektoru. Član uprave Adiko grupacije Razvan Munteanu predstavio je juče u Banjaluci ciljeve Adiko banke ističući da žele da na svim tržištima na kojima posluju biti među top pet bankarskih grupacija.

– Tržište BiH nudi potencijal za ostvarenje ovog cilja kroz novu strategiju koju smo postavili i fokus na potrebe lokalnog tržišta. Strategija znači donositi odluke, a mi smo odlučili da budemo drugačiji. Želimo da klijenti uz Adiko brend vežu jasnoću, jednostavnost i neposrednost – istakao je Munteanu.

Direktor Adiko banke Mario Ivanković rekao je da klijenti često kažu da bankarstvo nije dovoljno razumljivo što se direktno odražava na iskustvo koje imaju sa bankarskim brendom.

– Želimo da se približimo klijentu i olakšamo mu poslovanje sa bankom kroz fokus na ono što je bitno i efikasna rješenja predstavljena jednostavnim i razumljivim jezikom – izjavio je Ivanković.

Izbor brenda

Brend “adiko” je nastao na osnovu opsežnog istraživanja sprovedenog među klijentima i zaposlenima.

Banka je na dizajnu novog brenda, pozicioniranju i vizuelnom identitetu sarađivala sa zagrebačkom kreativnom agencijom “Bruketa&Žinić OM” i međunarodnom brend konsultantskom kompanijom “Profet” iz Londona.

glassrpske.com