Zanimljivosti

7 originalnih načina da napravite i izložite kućni broj

7 originalnih načina da napravite i izložite kućni broj 665

Kućni broj je važan deo eksterijera koji utiče na izgled i karakter kuće. Zašto biste onda koristili standardne, kada možete učiniti da vaš kućni broj bude upečatljiv i vaša kuća razlikuje od drugih u komšiluku.

Najbolji način da postignete originalan izgled je da kućni broj napravite sami ili da ga izložite na neuobičajen način. Zato vam pružamo sedam interesantnih ideja koje možete i sami vrlo lako primeniti i prilagoditi svom domu.

 

Elegantni brojevi sa cvećem

 

Zašto se zadovoljiti sa običnim brojem kada možete napraviti nešto kreativno? Za izradu ovog elegantnog rešenja biće vam potrebni brojevi, saksija – koju možete sami napraviti ili kupiti gotovu, i tabla za koju ćete pričvrstiti saksiju i brojeve. Možete napraviti raspored kakav god želite, a kako biste postigli moderan i čist izgled, predlažemo da saksiju i tablu ofarbate u istu boju. Za što lakše održavanje, koristite veštačke biljke.

 

Foto: abeautifulmess.com

 

Rustični brojevi

 

Ukoliko volite rustičan stil ili mislite da bi vašoj kući bolje odgovarao, iskoristite stare daske da izložite na njima kućni broj. Isecite daske na željenu dužinu, poređajte ih i pričvrstite metalnim trakama na oba kraja. Postavite brojeve na sredinu, a tablu okačite pomoću metalnog lanca.

 

Foto: thehoneycombhome.com

 

Brojevi na saksijama

 

Da biste obeležili broj kuće, ne morate čak ni kupovati brojeve. Postoje razne alternative, pa tako, na primer, možete okačiti saksije i napisati broj na njima. U zavisnosti od toga koliko cifara ima u broju, odaberite jednu ili više saksija i poređajte ih vertikalno. Držač možete napraviti sami od kanapa, makrame tehnikom.

 

Foto: thinkcrafts

 

Efektni brojevi na travi

 

Efektnu podlogu za brojeve možete napraviti vrlo lako od drvenog rama i veštačke trave. Kreiraćete upečatljiv kontrast između brojeva i pozadine, a dodatna prednost je to što trava nije prava, što čini održavanje izuzetno jednostavnim.

 

Foto: abeautifulmess.com

 

Brojevi od kanapa i eksera

 

Ovi kućni brojevi su pravo malo umetničko delo. Napravljeni su od eksera i kanapa, a za izradu će vam biti potrebna i drvena osnova za brojeve. Zabava može da počne: rasporedite eksere i namotavajte kanap sve dok ne dobijete željeni izgled.

 

Foto: anestforallseasons.com

 

Brojevi i inicijali

 

Koristeći inicijale i brojeve, možete kreirati interesantnu dekoraciju za kuću. Izrežite šperploču na odgovarajuće oblike, zatim brojeve ofarbajte, a preko slova prelepite ukrasni papir kako biste dobili pravilne šare ili pažljivo ofarbajte koristeći krep trake. Brojeve zalepite za slovo, a ukoliko koristite kupovne, zašrafite ih, i ponosno izložite da ih ceo komšiluk vidi.

 

Foto: craftcuts.com

 

Brojevi u industrijskom stilu

 

Naš poslednji predlog je vrlo jednostavan: na drvenoj dasci iscrtajte brojeve u stilu kakav se vama dopada i sve što preostaje je da zašrafite dovoljan broj šrafova u pravilnim nizovima.

 

kucastil.rs