Breaking News
Home / Zanimljivosti / Auto-moto / Zlatiborski rally otvara sezonu Šampionata Srbije

Zlatiborski rally otvara sezonu Šampionata Srbije

Zlatiborski-reli-2020

 

Šampionat Srbije u reliju ove sezone otvara Zlatiborski reli – Gold Gondola, koji će se voziti na Zlatiboru 26. i 27. juna u organizaciji ASU U3 Rally Team iz Užica.

Takmičenje počinje u petak 26. juna, kada će se održati tehnički pregled i verfikacija takmičara, kao i ceremonijalni start. U subotu 27. juna vozi će se šest brzinskih ispita na dve različite lokacije, ukupne dužine 58,32 km. Reli se boduje za Nacionalni reli šampionat Srbije i Međunarodno zonsko reli prvenstvo Srbije.

Aleksandar Dučić, aktuleni šampion Srbije u reliju isped kluba organizatora o samom takmičenju kaže: “Prvi reli ove sezone, prema trenutnom kalendaru takmičenja Šampionata Srbije, održaće se na Zlatiboru 26. i 27. juna. Reli je zamišljen kao jednodnevni, sa kompaktinim itinererom ukupne dužine 98,31 km, a brzinski ispiti na ovoj planini važe za izuzetno atraktivne i zahtevene, a kao takvi redovno privuku i veliki broj gledalaca.“.

Verifikacija posada i tehnički pregled automobila je u petak ispred hotela Palisad od 14 časova, dok je ceremonijalni start u 20.31 sati. U subotu se vozi šest brzinskih ispita, po tri kruga. Prvi brzinac startuje u 11.19, a poslednji u 15.04.

„Mogu da kažem da za reli već sada vlada veliko interesovanje domaćih, a i stranih posada, pogotovo iz Bugarske, dok je prijem prijava uveliko u toku. Iskoristio bih priliku da pozovem sve da dođu na Zlatibor i isprate ovo takmičenje, a i iskoriste priliku da uživaju u jedinstvenom ambijentu u našoj zemlju.” rekao je Dučić.

 

Prvi brzinski ispit je “Sušica 1” dužine 7,08 km i startuje u 11.19, zatim sledi “Gondola 1” u 11.34 i dužine je 12,36 km, a zatim sledi i prvi servis. Drugi krug je identičan, “Sušica 2” počinje u 13.04, dok bi prva posada na “Gondoli 2” trebalo da startuje u 13.19. Poslednja dva počinju u 14.49, odnosno 15.04 časova, dok se prva posada na cilju ispred Palisada očekuje tačno u 16 sati.

 

netauto.rs

Check Also

fiat_620x0

Počela prodaja novog električnog FIAT-a 500

  NOVI lajfstajl model na struju u Italiji košta 34.900 evra, a u cenu je …

Powered by Master Media (TM)