Zlatibor

Zlatibor pun kao košnica: Na vožnju Gold Gondolom čeka se preko sat vremena

24715138761d1b7e74275f637324857_760x428

 

Tokom novogodišnjih praznika Zlatibor je pun kao košnica. Centralni trg i kafići vrve od posetilaca, a najveća gužva jeste ispred najveće turističke atrakcije – Gold Gondole.

Ispred žičare tokom čitavog dana formirani su ogromni redovi ispred, što pokazuje da je putovanje ovom zlatiborskom atrakcijom pun pogodak. Na vožnju se čeka duže i od sat vremena kako bi se uživalo pogledu koji se pruža od centra zlatne planine, pa sve do vrha Tornika, kroz najlepše predele srspke lepotice.

 

[ads1]

 

“Gold Gondola je najveća atrakcija na Zlatiboru, i stvarno se pokazala kao pun pogodan za turiste. Do sada je prevezla oko 250.000 putnika, za nepunih godinu dana od otvaranja. Takođe u ove dane praznika naša “zlatna planina” je prepuna gostiju iz zemlje ali i regiona, gde je u najluđoj noći boravilo oko 50.000 gostiju na šta smo mi ponosni”, kazao je za RINU, Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Vožnja Gold Gondolom traje oko 25 minuta i tokom nje prolazi se kroz živopisne predele netaknutih četinarskih šuma i preko prelepog Ribničkog jezera gde se nalazi i međustanica.

“Ima 55 kabina i njen kapacitet je 600 putnika na sat. Radno vreme je od 8.30 do 15.00 časova. Mlađima od šest godina neće se naplaćivati karta, a cena za decu je 550, a za odrasle 1.000 dinara. Tokom vožnje poštuju se sve epidemiološke mere, a u kabini u isto vreme mogu borivati najviše četiri putnika”, rekli su u JP “Gold Gondola”.

Gold gondola Zlatibor trenutno je najduža panoramska gondola na svetu, skidajući sa trona kinesku gondolu Tianmen Shun, premavšiši njenu trasu za čitavih 1,6 km.

Izvor: RINA

 

[ads2]