TurizamZlatibor

Zašto treba da posetite Zlatibor ovog leta?

20065517160ed3d361eb0e104612442_760x428

 

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović je u jutarnjem programu TV Prve otkrio šta Zlatibor izdvaja od ostalih turističkih destinacija.

Zlatibor je već godinama jedna od najtraženijih destinacija ne samo kod domaćih, već i kod stranih turista.

Budući da se ovih dana suočavamo sa tropskim temperaturama, sigurno je da mnogi od nas priželjkuju da pobegnu iz grada na neku planinu ili jezero.

“Visoke letnje temperature se lakše podnose u hladu borova i na planini”, kaže Živanović.

Kako Živanović kaže, Zlatibor se po mnogo čemu razlikuje od ostalih destinacija.

“Bitno je napomenuti da Zlatibor od drugih destinacija izdvaja bogatstvo sadržaja. Pre svega veliki broj atrakcija koji se turistima nude i koje su im na raspolaganju, kvalitetan smeštaj, dobra hrana i sadržaj koji ga izdvaja od drugih”, kaže Živanović i dodaje da su posetioci iz Crne Gore među najbrojnijim turistima.

 

[ads1]

 

Gondola – glavna atrakcija

Živanović kao glavnu atrakciju ističe gondolu koja je prema njegovim rečima postala “pravi hit”. Od početka godina je prevezla 120.000 putnika i definitivno privlači najveći broj turista.

Iako će se u nastavku sezone ponašati u skladu sa epidemiološkom situacijom, pripremili su se bogatu turističku sezonu.

“Pripremili smo bogat program na tri lokaciji – u Kulturnom centru Zlatibor, porti Crkva Preobraženja Gospodnjeg i na letnjoj pozornici”, ističući da će turisti moći da uživaju u dešavanjima na čak tri lokacije na Zlatiboru.

“Preko 50 dešavanja, koncerti, besede, književne večeri, pozorišne predstave, bioskopske projekcije – zaista je kvalitetan program i razlog više da turisti dođu upravo na Zlatibor ovog leta”, dodaje Živanović.

Što se tiče cena, Živanović ističe da su one ostale nepromenjene u odnosu na prethodnu sezonu što je doprinelo da kapaciteti budu maksimalno iskorišćeni.

 

b92.net

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.

 

 

 

[ads2]