Aktuelnosti RSAktuelnosti VišegradFoča

Zaštitimo djecu u saobraćaju “ zajednička briga lokalne zajednice

Danas je u Centru za kulturu i informisanje  U Foči sa početkom u 12,00 časova, održan Forum za bezbjednost građana opštine Foča gde je primarni  cilj održavanja  istog bezbjednost djece kao učesnika u saobraćaju, a sve povodom  početka nove školske godine 2023/24 .

Osim predstavnika Policijske uprave Foča  sastanku su prisustvovali i predstavnici opštine Foča, aktiva direktora osnovnih i srednjih škola na području Foče, Auto-moto društva kao i predstavnici mjesnih zajednica.

Na Forumu je razgovarano o stanju bezbjednosti za  prvih sedam mjeseci tekuće godine na području opštine Foča,a potom o tekućoj problematici i izazovima sa kojima se susreću učesnici Foruma  prije početka svake školske godine, a koji se prvenstveno odnose na stvaranje povoljnih uslova za bezbjedno kretanje učenika na putu do škole. Za unapređenje bezbjednosti učenika u saobraćaju istaknut je značaj obilježavanja postojeće i postavljanja nove horizontalne i vertikalne  signalizacije u blizini škola.Predstavnici Policijske uprave Foča upoznali su prisutne sa novim  aktivnosti u školskoj godini 2023/2024, a koje se odnose na  realizaciju projekta „školski policajac“ čiji će prioritetan zadatak biti bezbjednost djece i nastavnika u školama.

Policijska uprava Foča apeluje na sve vozače da kretanje svojih vozila prilagode potrebama djece na putu, naročito kada se nalaze u blizini školskih ustanova, a roditelje podsjećamo na njihovu  odgovornost u pogledu bezbjednog kretanja djece u saobraćaju.

mup.vladars.net