Srbija

Vučić žandarmeriji: Čuvaćemo mir, ali ako napadnu moraćemo da zaštitimo narod

20211013173429_685983

 

Čuvaćemo mir i stabilnost, gotovo po svaku cenu, ali ako ne budemo imali izlaza, ako nas napadnu, budu ubijali ljude, kao što su danas zamalo učinili, moraćemo da zaštitimo naš narod, poručio je danas poslije podne u Kraljevu, obraćajući se pripadnicima žandarmerije predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Ono što vam kažem da ćemo da zaštitimo naš narod značiće da ćemo da pobedimo. Nema predaje, nema povlačenja”, podvukao je on.

Vučić je se pripadnicima žandarmerije obratio sa “srpski junaci” i kazao da je došao u Kraljevo da ih obiđe i kaže hvala za sve što su uvijek činili u odbrani naše otadžbine, štiće njene vrijendosti, njen integritet.

 

 

[ads1]

 

 

“Hvala na tome što ste uvek bili tu uz našu zemlju i kada su poplave, požari, kada je bila zemlja napadnuta, što nikada niste trazili izgovor, lakše rešenje, već ste služili svojoj zemlji i narodu. Uz veliko hvala želim da vam kažem budite spremni, radite, vežbajte, a mi ćemo dati sve od sebe da vama i porodicama život olakšamo, da plate budu veće, da rešavate stambene probleme, da imate sigurnu budućnost za sebe i decu”, naglasio je on.

Vučić je kazao da je uvjeren da će oni, ukoliko država pozove, a država će dati sve od sebe da ne dođu u tu poziciju, štititi naš narod i da će svoju svetu obavezu obaviti na najčasniji način.

Pripadnici žandarmerije su se predsjedniku obratili pjesmom “Hriste Bože”, koja je komponovana za film “Boj na Kosovu” po drami akademika Ljube Simovića.

Prethodno je Vučić, u Raški, razgovarao sa Srbima na KiM, kojima je obećao da će država biti uz njih, ali i pozvao da dobro razmisle prije nego što donesu bilo kakvu odluku koliko će ta odluka da košta cijelu Srbiju.

Tanjug

 

[ads2]