Aktuelnosti RS

VOZAČI OPREZ Jak vetar stvara SMETOVE, poledica i sneg OTEŽAVAJU saobraćaj u BiH

20180226183025_466449

Svi magistralni putevi u Republici Srpskoj su prohodni, dok je na regionalnom putu Ulog-Klanci preko prevoja Morine saobraćaj obustavljen zbog jakog vetra koji stvara smetove.

Posebnu pažnju vozačima iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske skreću na deonice u višim predelima i preko planinskih prevoja zbog poledice i mestimično ugaženog snega na kolovozu.

Iz AMS izdvajaju pravce Mrkonjić Grad-Glamoč preko prevoja Mliništa, Trnovo-Foča preko prevoja Rogoj, Foča-Gacko preko prevoja Čemerno, Sarajevo-Sokolac preko Romanije, Han Pijesak-Vlasenica preko prevoja Han Pogled, Banjaluka-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Čađavica preko Manjače i Kotor Varoš-Teslić preko Borja.

[ads1]

 

Zbog izrazito niske temperature poledice ima i u nižim predelima, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima.

Ekipe putnih službi čiste i posipaju sve kritične deonice, navode iz AMS Republike Srpske.

Na deonicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Na području Federacije BiH zbog protesta građana u prekidu je odvijanje saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva u mestu Karuše, na planinskom prevoju Ivan na magistralnom putu Sarajevo-Konjic, na petlji Šićki Brod kod Tuzle i Vogošćanskoj petlji kod Sarajeva.

[ads2]

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj zabranjen je saobraćaj za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnim prelazima Kostajnica, Izačić i Velika Kladuša.

 blic.rs