Auto-moto

Volkswagen spremio novitete za Golfa

20211218213552_696775

 

Golf je uvijek imao poseban status kod Volkswagena, a takav će i ostati barem u ovoj generaciji.

Takav utisak nismo imali od 2019. godine kada je predstavljena sadašnja generacija. Umjesto Golfa, u prvi plan su došli električni modeli, a problemi sa elektronikom i infotainmentom nisu bili od pomoći.

Sada stvari idu same od sebe, tako da će Golf za nekoliko nedjelja dobiti značajno poboljšanje. Kažemo “važno” jer je infotainment danas veoma važan kupcima, često više na listi prioriteta nego performanse vozila.

 

[ads1]

 

 

Najveća novost je da infotainment dobija novi čip sa 25 odsto boljim karakteristikama, pa je Volkswagen najavio ovu novinu kao svojevrsni fejslift modela.

Naime, zahvaljujući novom infotainment-u, vlasnici će moći glasom da kontrolišu niz parametara uz izreku “hej Volkswagen”, uz četiri puta brži odziv sistema.

Sistem sada prepoznaje više fraza, a takođe razlikuje da li zahtjev dolazi od vozača ili suvozača. Na primjer, odgovor navigacije nakon unosa željenog odredišta traje samo pet sekundi.

Ukratko, Volkswagen kaže da su uklonili sve što je smetalo vlasnicima MIB3. Dakle, nakon što dodirnete ekran prstom, klizači za jačinu i temperaturu se automatski zaključavaju kako bi se spriječila neželjena aktivacija.

Novi senzor lokacije omogućiće kontrolama pokreta da rade bolje, sa udaljenosti od nekoliko centimetara. Recimo da će vlasnici postojećih Golfova osme generacije biti pozvani da instaliraju novi softver.

(B92)

 

 

[ads2]