Home / Srbija / Vlada Srbije usvojila oštrije mjere

Vlada Srbije usvojila oštrije mjere

171544
Vlada Srbije propisala je nove mjere, koje će biti na snazi počev od utorka ujutru, pa narednih deset dana, a prva od njih je skraćenje radnog vremena do 18.00 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.

Druga mjera je obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme, odnosno nošenje zaštitne maske, u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gdej se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

Slijedi zabrana svih javnih okupljanja sa prisustvom više od pet osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Od ove mjere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta – odnosno minimum četiri kvadratna metra po osobi.

 

 

Vlada je propisala i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

Uvedena je i mjera stroge kontrole obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

Među novim mjerama je i stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mjera koje su na snazi.

Ove mjere su oročene na period od deset dana, nakon čega će biti iznova razmotrene u svjetlu kretanja epidemiološke situacije, rečeno je za Tanjugu u Vladi Srbije.

TANЈUG

 

Check Also

098840

Kulturno nasljeđe Srbije na platformi Gugla

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je da je na platformi “Google Arts and Culture” …

Powered by Master Media (TM)