Srbija

Vlada Srbije jednoglasno usvojila predlog za povratak Vojske Srbije na Kosovo i Metohiju, sednici prisustvovao i predsednik Vučić

677z381_Tan2022-12-1520364708_2

 

Sednica Vlade Srbije na kojoj je usvojen zahtev Beograda da se, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, od Kfora zatraži povratak srpske vojske i policije na KiM, održana je večeras u Palati Srbija, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića.

Predsednik Vučić prisustvovao je sednici na poziv premijerke Ane Brnabić.

 

[ads1]

 

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti podneo je danas u Pragu zahtev tzv. Kosova za članstvo u EU Češkoj koja predsedava Unijom, a predsednik Vučić je rekao novinarima, tokom obilaska srpsko-mađarske granice sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, da će Priština podnošenjem zahteva za članstvo u EU i zvanično prekršiti Vašingtonski sporazum, kao i da će odgovor Beograda tim povodom biti poznat večeras posle sednice vlade.

„Danas i zvanično oni krše Vašingtonski sporazum, a na sve to odgvorićemo večeras posle sednice vlade na koju sam pozvan, i oko naših zahteva vezanih za Rezoluciju 1244 UN, ali i za povlačenje priznanja mnogih zemalja. Dobićete precizan odgovor”, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je ranije saopštio da je usaglašen tekst kojim će u skladu sa Rezolucijom 1244 Srbija uputiti zahtev Kforu da obezbedi raspoređivanje srpske vojske i policije na KiM.

 

[ads2]

 

Vlada Srbije usvojila je jednoglasno predlog da se od Kfora zvanično zatraži povratak Vojske Srbije na Kosovo i Metohiju.

Vučić je rekao da će taj zahtev sutra biti predat komandantu Kfora.

 

politika.rs