OdbojkaSport Višegrad

VIŠEGRAĐANKE S PODMLAĐENIM TIMOM ULAZE U NOVU SEZONU

Foto: Miroslav Tanasković
Foto: Miroslav Tanasković

Članice Premijer lige Bosne i Hercegovine, odbojkašice “He na Drini” iz Višegrada počele su pripreme za novu sezonu.

Prethodne godine je ostvaren cilj, jer se po povratku u najjači rang izborio plasman u plej-of, a ovoga puta će tim ući dosta oslabljen.

  • Mi se kao i svake godine suočavamo promijenama na kraju svake takmičarske sezone. Računajući da u ekipi ima po neki stariji igrač, da srednjoškolci završavaju i da odlaze, uvijek smo u sitaciji da pravimo ekipu ispočetka. Tako i ove godine, ekipu je napustila Dragana Baranac, Bojana Tešević, Željana Marić, Ana Joksimović, Ana Nikolić, a u tim niko nije došao, sem što smo iz pionirske ekipe prebacili nekoliko igrača, koje su prošle sezone napravile jedan solidan rezultat – rekao je trener ekipe, Jovo Sarić.

Glavni cilj će biti opstanak, a dosta se radilo i na edukaciji mlađih trenera.

  • Cilj nam je da sa kapitenom Ivanom Plećić i nekoliko igrača koje su treći/četvrti razred srednje škole, napravimo jednu ekipu koja može pružiti otpor, koja može u tehničkom smislu podići svoj nivo i parirati ekipama. Da sad kažem da nam je osnovni cilj opstanak, to moramo reći, ali opstanak nećemo mnogo pominjati jer nismo opterećeni njime. Ovo je ekipa koja igra najveći rang takmičenja, i ako ostanemo u ligi, mislim da bi to bio veliki uspjeh, ali isto tako i ako ne ostanemo ne bi bila velika tragedija – rekao je Sarić i dodao – Pomoćni trener prvog tima i glavni trener mlađih kategorija našeg kluba, Goran Marković, prošao je edukaciju na trenerskom kampu u Trebinju. Posvetili smo tome pažnju, jer se trenerski kadar mora podmlađivati, ali isto tako se moraju pratiti i savremene stvari koje se dešavaju. Uspjeli smo da posjetimo kamp Vanje Grbića na Zlatiboru i da neka iskustva od tih trenera prenesemo i na ekipu.

Takmičenje u Premijer ligi počinje u oktobru.

Dejan Jovičić – sportdc.net