Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Višegrad: Izgradnja 40 stanova za ugrožene kategorije

Višegrad: Izgradnja 40 stanova za ugrožene kategorije

95C1F6CE-AF52-4670-9E18-ECF0B1513492

U Višegradu je u toku izgradnja zgrade sa 40 stanova, vrijedne više od dva miliona maraka, za ugrožene kategorije stanovništva u okviru programa stambenog zbrinjavanja. Pravo na smještaj imaju lica iz kolektivnog i alternativnog smještaja.

 

 

 

Socijalno ugroženi i raseljeni nove stanove trebali bi dobiti najkasnije za dva mjeseca, do kada je predviđen završetak radova na zgradi.

DRAGAN PLAVIŠIĆ, šef gradilišta

„Sad trenutno radimo vanjsko uređenje. Unutrašnji radovi su završeni, ostalo je vanjsko uređenje da se završi. Ima raznih, od garsonjene do trosobnog stana, ima svih vrsta stanova“, rekao je Plavišić.

Zgrada posjeduje lift i centralno grijanje. U fazi izgradnje i parking. Radi se i na uređenju prostora oko zgrade.

 

ALEKSANDAR ĐUKANOVIĆ, Odjeljenje za stambene poslove Opštine Višegrad

„Zgrada obuhvata 40 stambenih jedinica u cilju izgradnje stanova radi zatvaranja alternativnog smještaja i kolektivnih centara. Skupština opštine Višegrad je već donijela potrebne akte neophodne za funkcionisanje zgrade i očekuje se da će do jeseni biti useljena“, kazao je Đukanović

Sredstva za izgradnju ovog stambenog objekta obezbijedilo je Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH i Fondom za povratak, dok je opština Višegrad obezbijedila zemljište, projektnu dokumentaciju, neophodne dozvole i priključke na infrastrukturu.

 

 

bhrt.ba

Check Also

1010AFA7-0CE0-4A12-95E6-31FB4ECBCC61

Virus korona potvrđen kod još 58 građana Srpske, pо јеdnа оsоbа iz Višеgrаdа, Nоvоg Gоrаžda i Rоgаticе.

U Republici Srpskoj je potvrđeno još 58 slučajeva zaraze virusom korona, a za posljednja 24 …

Powered by Master Media (TM)