TurizamZlatibor

Više od 100.000 turista: Jedina srpska planina koja je ove godine oborila sve rekorde

1651693616314755f424d6456745746_695x460

 

Nakon dve izutetno teške godine za domaći turizam, u prvih sedam meseci ove godine u Srbiju je došlo više od dva miliona turista, što u odnosu na prošlu godinu predstavlja rast od 55 odsto. Primetan je i broj stranih turista, a jedna od najposećenijih destinacija već tradicionalno je Zlatibor na kom je letnja sezona koja se polako primiče kraju, bila jedna od najuspešnijih.

 

[ads1]

 

 

“Zlatibor je ove godine za sada jedini planinski centar u Srbiji koji je ugostio više od 100.000 turista, dok je kod banja to pošlo za rukom Vrnjačkoj Banji. Visoko je pozicionaran na evropskoj i svetskoj turističkoj mapi, a kroz nova ulaganja u narednim godinama očekujemo još veći broj posetilaca”, izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Da Zlatibor postaje destinacija svetskih putnika pokazuje to što upravo na ovoj planini jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija “Karisma Hotels & Resorts”, otvara svoj prvi hotel sa pet zvezdica u Srbiji upravo na Zlatiboru. Tako će se naš najposećeniji planinski centar naći na listi svetskih destinacija na kojima ova grupacija posluje.

Foto: Rina
Foto: Rina

 

[ads2]

 

“Ponosni smo na to što ćemo upravljati objektom u kom će moći da uživaju svi ljubitelji luksuza, komfora, besprekorne usluge i gastronomske ponude, upravo na jednoj od najlepših destinacija u Srbiji, na Zlatiboru. Imajući u vidu naše dugogodišnje iskustvo u hotelijerstvu i visok nivo kvaliteta samog objekta i sadržaja, verujem da će za sve naše goste to biti nezaboravna uspomena, što je primarni zadatak nas hotelijera. Želimo da gostima pružimo užitak kakav imaju posetioci naših hotela širom sveta“, rekao je Nemanja Kostić, direktor “Karisma Hotels & Resorts”, za Evropu i Bliski istok.

Ovaj hotelski kompleks imaće 71 smeštajnu jedinicu, sa dodatnim kapacitetima u vrlo luksuznom rezidencijalnom delu. Dizajniran je tako da se potpuno integriše sa prirodnim ambijentom koji ga okružuje.