Aktuelnosti VišegradOdbojka

VELIКA PODRŠКA VIŠEGRADSКIM ODBOJКAŠICAMA

Direktor Zavisnog preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić upriličio je prijem za odbojkašice OК „HE na Drini“ pred poslednju utakmicu prvog dijela prvenstva Republike Srpske, koja se igra na domaćem terenu protiv ekipe „Hercegovac“ iz Bileće. Ova utakmica je značajna i po tome što ima humanitarni karakter za liječenje Stefana Đurića.
„ Nije trebao neki poseban povod da se ukaže pažnja višegradskim odbojkašicama,koje su ubjedljivo na prvom mjestu Druge lige Republike Srpske a imaju priliku da potvrde titulu jesenjeg šampiona“, kazao je Perišić u izjavi novinarima.

On ističe kvalitet koji posjeduje ovaj sportski kolektiv, te da postoji nada da ćemo ih gledati u Prvoj ligi RS-e i u narednoj godini.
“Ako izuzmemo individualne sportove,gdje takođe imamo uspješne takmičare na republičkom, državnom pa i regionalnom nivou, Odbojkaški klub „HE na Drini“ je napravio najveći sportski uspjeh u poslednje vrijeme. Imamo dogovor sa sportskim klubovima koji ostvare viši rang u sportskom nadmetanju, da će do Nove godine biti dodatno nagrađeni od strane preduzeća „He na Drini“, jer se radi o sportskim klubovima koji u svom nazivu nose ime ovog preduzeća“, navodi Perišić.

Trener OК „HE na Drini“ Goran Marković otvoreno govori o velikoj podršci višegradske hidroelektrane ovom kolektivu u cilju razvoja sporta.
„ Sve naše selekcije,počev od najmlađih, imaju odlične uslove za treniranje, opremu i stručnu pomoć, zahvaljujući podršci ovog preduzeća“, ističe Marković.
Natalija Filipovac ,kapiten ženskog OК „ HE na Drini“, kaže da im je veoma značajna podrška ovog reprezentativnog preduzeća, bez koje bi bio, kako ističe, otežan rad kluba i kvalitetna priprema za za sportska takmičenja.
Za održavanje treninga svih sportskih klubova, Višegrad posjeduje veliku Sportsku dvoranu, tri manje školske sale i to je razlog više da ovaj grad daje prvoligaše i ređa sportske uspjehe.

M.Andrić