Breaking News
Home / Srbija / Vazdušna banja u srcu Šumadije: Do kraja godine dobija Vizitorski centar FOTO

Vazdušna banja u srcu Šumadije: Do kraja godine dobija Vizitorski centar FOTO

450103915e4e9c7e8fe2b711424327_760x428

 

Planina Rudnik, smeštena u srcu Šumadije, ove godine dobija novi turistički kompleks i Vizitorski centar. Ministartvo turizma za ovu namenu izdvojće preko 20 miliona dinara, a početak prvih građevinskih radova se očekuje u aprilu.

“Vizitorski centar imaće više namena. Prostiraće se na 530 kvadratnih metara na Jabučaru i sadržaće suvenirnicu, podrum pića, salu za prezentacije. Uz izgradnju novog otvorenog bazena i rekonstrukciju nekadašnjeg hotela “Neda”, planina Rudnik zaista će imati šta da ponudi turistima”, izjavio je Desimir Ćalasan, direktor Turističke organizacije Gornjeg Milanovca za RINU.

 

Foto: Rina
Foto: Rina

Ovaj projekat prva je grinfild investicija u opštini, a Vizitorski centar imaće za cilj i povećanje smeštajnih kapaciteta jer je u planu da se u njegovom okviru izgradi pet apartmana sa četiri zvezdice.

“Planina Rudnik zaista ima izuzetan turistički potencijal. Čist vazduh, netaknuta priroda raj su za posetice željne mira i tišine. Razvojem turizma utičemo na još veći razvoj Gornjeg Milanovca i realizacija ovog projekta od izutene je važnosti”, naglasio je Ćalasan.

 

Foto: Rina
Foto: Rina

Planina Rudnik sa svojim brojnim prevojima, pašnjacima i planinskim potocima predstavlja prirodnu oazu do koje se lako stiže, jer je samo 15 kilometara udaljena od centra Gornjeg Milanovca. Daleke 1922. godine tadašnje Ministarstvo narodnog zdravlja Kraljevine SHS ovu planinu proglasilo je za vazdušnu banju i zato se ne kaže bez razloga, da se upravo ovde diše punim plućima.

 

Izvor: B92

Možete da nas pratite i na Facebook stranici Visegrad Live

Check Also

Institut-Torlak_korona-virus_030320_RAS-foto-oliver-bunic_02

KORONA VIRUS ODNIO 11 ŽRTVU U SRBIJI Preminuo pacijent iz Kikinde

  Klinički centar Vojvodine je saopštio da je, uprkos intenzivnoj borbi ljekara i drugog medicinskog …

Powered by Master Media (TM)