Aktuelnosti RSTurizam

Vaučeri pospješili turizam u Srpskoj (VIDEO)

198104

 

Ova godina će u Republici Srpskoj po broju posjeta i noćenja premašiti 2019. godinu koja je bila rekordna, a vodeća destinacija je Trebinje.

Do sada je u Srpskoj više od pet miliona KM uloženo u vaučere, koji će uskoro moći da se koriste i u Srbiji.

 

[ads1]

 

Pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Republike Srpske Predrag Tešić rekao je da su vaučeri značajno doprinijeli rekordnoj turističkoj posjeti.

– Imamo čime da se pohvalimo u Republici Srpskoj, imamo turističke bisere kao što su Trebinje, Višegrad, Banja Vrućica i Banjaluka, a i Bijeljina ima čime da se pohvali sa 1.000 ležajeva za turiste i fenomenalnom naplatom boravišne takse, po čemu može biti primjer drugim sredinama – naveo je Tešić.

 

[ads2]

 

Bijeljina je bila domaćin centralnog obilježavanja Svjetskog dana turizma koji je okupio turističke radnike iz svih krajeva Republike Srpske i bio prilika za razmjenu iskustava i dobrih praksi.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević rekao je da je ovogodišnja tema manifestacije ponovno promišljanje o turizmu i najavio unapređenje turističke ponude i promociju destinacija uz podršku Vlade Republike Srpske.

On je istakao da su turistički vaučeri podstakli turiste da što više dolaze na destinacije u Srpskoj.

 RTRS